Femte gången gillt för Riksträffen

Upplaga nummer fem av Riksträffen skulle gått 2020. Det blev inget av med det. Inte heller 2021. Nu försöker vi igen 2022. Funkar det blir det femårsjubileum i år i stället. Vi vidareutvecklar konceptet och gör kurserna, turerna och föredragen ännu bättre. Nytt för i år är att du kan testa på att köra elmotorcykel. Självklart blir det även provkörningar av andra olika hojmärken och partystämning med gemytlighet på kvällarna. Bokningen är öppen!

Provkörning! 40 olika hojar att provköra. Klicka så ser du vilka de är.  

Fredagen den andra september till söndagen den fjärde september är det alltså dags igen att träffas på Romme Alpin och umgås, köra hoj, skjuta hagelbrakare, gå tipspromenad, köra Knix, partaja, dansa och kanske plocka svamp, vem vet.

Nytt för i år är att vi ska ha ett antal olika hojmärken med hojar som drivs med elektricitet i stället för bensin för provkörning. Energica kommer med sina modeller och Harley-Davidsson är redan klara.

-Allt för att låta knuttar och knuttor testa hur det fungerar. Jag kan lova att det är drag i hojarna och det ska bli jättekul att höra vad de som testar tycker om det drivmedlet i stället för bensin. Naturligtvis kan man även testa hojar som drivs med bensin också och vi försöker självklart få med många av nyheterna för i år, säger Magnus Klys, Riksträff-general.

Gruskurs light fick förra gången ett nytt upplägg med en kort slinga på grus där man fick känna på underlaget under riktigt lätta förhållanden. Deltagarna körde en sväng och kom tillbaka till utgångspunkten. Det kör vi vidare på. Många som var med på den förra gången ville gå fler kurser i samma anda och vi kollar om vi kan vidareutveckla det ännu mer.

Grön grustur kopplas också ihop än mer med gruskurs light så det blir en naturlig övergång till en lättare grustur för de som så önskar.

Testet med en möjlighet att få utökade körkunskaper på väg ska göras mer tydlig på vad det handlar om.

-Det är ju inte en kurs i regelrätt bemärkelse utan vi samlas och kör en sväng på helt vanlig asfalterad väg. Vi stannar till på ett säkert ställe och snackar om hur vi gjort på just det vägavsnittet och hur man kanske kunde gjort istället. Det blir då också än mer naturligt att ta sig vidare till Knix-kursen med SMC Dalarna på Amsbergs gocartbana, säger Sven-Erik ”Chip” Claesson.

Grusturer

Grusturerna får samma upplägg som tidigare med grön, blå, röd och svart tur men kanske någon eller några av turerna får ny sträckning

Klockan 14.00 fredagen den andra september drar vi i gång på Romme Alpin. Sedan kör vi till söndag morgon den fjärde september då vi beger oss hemåt igen. De första turerna och utflykterna, både på grus och asfalt startar redan på fredag eftermiddag. Viktigt att påpeka är att det absolut inte handlar om några avancerade grusturer utan snarare en touringtripp på det underlaget. Vi väljer ut ett par resmål och kör ett par timmar i fantastisk natur där det går att se både älg och bäver om man har tur.

En nyhet i år är att det blir återsamling efter varje tur och deltagarna får en möjlighet att snacka igenom sin upplevelse med turledarna. Därmed får de feedback som de sedan kan ta med sig på nästa tur och vidareutveckla sina kunskaper.

SMC Dalarna kör självklart Knix på lördagen för de som är sugna på lite kurvtagning. Räkna också med spännande utflykter på asfalt, några lite kortare och någon lite längre.

Matte Sjöberg kommer tillbaka och kör sina mekkurser för de som vill lära sig lite mer om hur hojen fungerar och vad man kanske kan göra själv. 

Möjligheten att skjuta lerduvor har ju funnits tidigare men kanske kommer vi med en liten överraskning vad gäller själva skyttet detta år.

Vi hoppas också få ihop ett gediget gäng hojar som går att provköra under träffen. Förra gången, 2019, räknade vi till ungefär 800 provkörningar under helgen. Det hoppas vi överträffa i år.

Gemytligt

Under två dagar kör vi en alltså träff i gemytlighetens tecken med hojturer, gruskurs light, rock´n roll, musik-quiz och god mat och dryck. Självklart blir det ”After Bike” med underhållning båda dagarna. SMC:s husband Örebro Allstars kommer på fredagen och kör låtar unplugged. Då brukar det vara riktigt bra drag och klackarna i taket.  

Romme Alpin ligger strax utanför Borlänge och erbjuder boende och gemytlighet i världsklass. Här finns både relax och gym och restaurangen tar emot samtliga riksträffare samtidigt. Bokar gör du på: alpin@rommealpin.se eller på telefon, 0243-795800. Du bor för låga 1930 kronor med alla inclusive om du väljer att bo med polarna i fembäddsrum. Bor ni färre i rummet blir priset något högre. Kör du Knix på lördagen väljer du bort lunchen på lördagen eftersom du betalar för mat på banan och får då ett lägre pris. Samma sak med heldagsturen på asfalt på lördagen. 

Självklart kan du också så välja att anlända på torsdagen. Hoppas vi ses!

Priser:
Torsdag till Söndag 1-4 september
Enkelrum 4 235 kr
Dubbelrum 6 480 kr (3240 kr per person)
3-4 bäddsrum 10 640 kr (2660 kr/3547 kr per person)
5-bäddsrum 12 120 kr (2424 kr per person)

Fredag till Söndag 2-4 september
Enkelrum 3 020 kr
Dubbelrum 4 860 kr (2430 kr per person)
3-4 bäddsrum 8 320 kr (2080 kr/2774 kr per person)
5-bäddsrum 9 650 kr (1930 kr per person)

 

PROGRAM

 

Corona 
Givetvis följer SMC och MC-folket regeringens och myndigheternas regler och rekommendationer.