Hoj-X 2012 blev en gungig succé

En galet kul MC-träff till havs, med cirka 1300 glada knuttar och knuttor ombord på Silja Romantika. De är en sammanfattning på 2012-års Hoj-X.

Fredagen den 17 februari kastade vi loss Silja Romantika för att spendera 40 timmar till havs. Det blev två gungiga partykvällar vi sent kommer att glömma och en fin dag i ett blåsigt Riga.

Detta var den sjunde Hoj-X så vi tyckte att det var dags för ny destination och i Riga fanns massor av häftiga saker. Förutom billig shopping finns pubar, motormuseum, och inte minst en bobsleigh/rodel-bana med OS-standard. De som var snabba hann boka en plats på bussturen till Bauskas Alus Beer Factory då fartyget stod i hamn under lördagen. Där fick de en tur i bryggeriet och självklart ölprovning med snacks. 

 

Underhållning som var med ombord:

 

Sara Löfgren, rockbruden som slog igenom i Fame Factory 2004 och därefter gjort succé efter succé med sin imponerande rockröst. Vi har sett Sara briljera i SVT:s ”Så ska det låta” och imponerats av hennes röst i ”Doobidoo”. Hör hennes version av ”Rock 'n' roll” och ni fattar vad vi menar.

 

Se Saras hälsning till alla Hoj-kryssare

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Micke Rickfors, rocklegenden som knappast behöver någon närmare presentation, för vem kan ha undgått ”Köpa vingar för pengarna” ”Du vinner över mig” och hans fantastiska version av ”When a Man Loves a Woman”.

 

 

 

Coverbandet TimeMachine är ett av Sveriges absolut bästa afterski, afterbeach, afterbike... äsch de är helt enkelt det bästa partybandet. Med dem på scenen blir det rock and roll så taket lyfter! På repertoaren består av det bästa av det mesta såsom schlager/hårdrock/60/70/80-talstema!

 

 

 

 

 

 

I puben turades ett par trubadurer om att höja stämningen. Bland annat Andreas Löfgren som var med på Hoj-X även 2011. Ni som inte åkt på Hoj-X har kanske sett honom på någon av racingbanorna i landet, där han ofta kör med sin Triumph Daytona.

 

 

 

 

MC-Folket gjorde självklart en repris på sin populära karaoketävling med massor av fina priser. Ni som varit med några gånger vet att det varit mer eller mindre omöjligt att vinna karaoken över Anette Berg. Hon har kammat hem förstapriset alla år hon deltagit. I år ökade vi chansen att vinna genom att sätta Anette och hennes band Under Construction i jobb. De körde rockcovers så det svängde om det. 

 

 

 

 

NITERY, hårdrocksbandet med en sångare som låter som Volbeats Michael Poulsen, eller som någon sa: Nitery låter som om Nickelback har ohämmad sex med Pearl Jam. Direkt efter Hoj-X drog de till Tyskland på turné.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoj-X på Facebook:

 

Varsågod, en karta över Riga kan vara bra att ha!

 

MEDVERKANDE FÖRETAG