SMC Weekend med årsmöte

Helgen tredje till femte maj 2020 hölls ett riktigt ståhej på klassiska Klockargården i Tällberg.  Tällberg är en by som är fullsmockad med hotell i världsklass och Klockargården är kanske det allra bästa.

Det ligger snyggt inbäddat i klassisk dalamiljö och erbjuder både mat och boende i världsklass. Rummen är i varierande storlek och inredda vart och ett på sitt speciella sätt. I Klockargårdens festlokal blev det riktigt drag på fredagskvällen när vi körde ”A date with Elvis. Det är en mycket kritikerrosad konsert som alltså helt går i Elvis Presleys tecken. Vi snackar om en hyllningskonsert och en musikalisk resa från där allt började i Memphis Tennessee 1954. Sedan färdades vi genom Presleys enorma låtskatt fram till hans sista dagar i rampljuset. Vi fick också höra intressanta anekdoter och reflektioner över vad som gjorde honom till den superstjärna han var. Och musikerna som framförde denna hyllning går ju verkligen inte av för hackor. Eller vad sägs om John Lindberg, JLT, Stefan Nykvist,tidigare i Larz Kristerz, Chris Bergström som lirar med Eva Eastwood och Olle Tjern och Peter Fröbom.

Efter detta underhöll Billy Opel med sina egna finurliga låtar på dalmål. Det var en otroligt uppskattad avslutning på kvällen.

En byvandring hölls på lördag där historien om byn Tällberg serverades. Självklart var guiden iklädd folkdräkt.

-På lördag eftermiddag/kväll kunde man vara med på en vinprovning innan middagen. Efter middagen blev det en musikquiz.

Seminarier

Fredag eftermiddag hölls ett seminarie om kost som passa bra för hojåkare. Det hålls av Cecilia Walton, kostrådgivare från Stockholm. Stefan Karlsson, Svedea höll ett försäkringsseminarium under frukosten på lördagen.Jesper Christensen och Maria Nordqvist, SMC berättade under en timme om allt SMC gjort under det förra verksamhetsåret - mycket välbesökt och uppskattat. 

Årsmötet hölls 13.00-15.00 under lördag eftermiddag med Claes Tingvall som ordförande - en sensationell händelse enligt många.