SMC School tar motorcykelsäkerhet till nästa nivå med European Motorcycle Training Quality Label och samarbete med den akademiska världen

2023-12-13

SMC School, Nordens ledande aktör inom frivillig fortbildning av motorcyklister, har stolt blivit den enda organisationen i Norden med MC-utbildning under det prestigefyllda European Motorcycle Training Quality Label. Detta omfattande kvalitetscertifikat ägs gemensamt av motorcykelindustrin och FIM, och det markerar ett betydande framsteg inom motorcykelsäkerhet.

I en exklusiv grupp av certifierade aktörer har SMC School blivit ombedd att bidra till utformningen av ett nytt högkvalitativt europeiskt fortbildningskoncept baserat på vetenskaplig analys av motorcykelolyckor. Syftet är att förebygga de mest frekventa typerna av olyckor och höja standarden för motorcykelutbildningar över hela kontinenten.

Den nya metoden fokuserar på kognitiva färdigheter och körfärdigheter, vilka är nödvändiga för att undvika farliga olycksscenarier. Genom att integrera verklig data under kvalitetsmärkningens paraply har SMC School redan visat sig ha ett starkt förhållningssätt till moderna motorcykelutbildningar.

Jesper Christensen, generalsekreterare för SMC, kommenterar entusiastiskt samarbetet: "Moderna motorcykelutbildningar måste prioritera kognitiva färdigheter lika mycket som den fysiska hanteringen av motorcykeln. SMC har en rik erfarenhet av att inkludera verkliga data inom ramen för kvalitetsmärkningen. Att nu kunna samarbeta med några av EU:s främsta forskare är ett varmt välkommet steg för Sveriges Motorcyklister."

Detta partnerskap markerar en milstolpe för ökad motorcykelsäkerhet och högre utbildningsstandarder, och SMC School ser fram emot att fortsätta bidra till skapandet av en säkrare och mer kunnig motorcykelgemenskap över hela Europa.

 


Foto: Andrea Hudatzky



Foto: Andrea Hudatzky