SMC Sport

SMC Sport är föreningen för SMC medlemmar som vill testa på MC-sport under ordnade former. Hos oss kan du delta med din vanliga landsvägshoj.
SMC Sport kan jämföras med Korpen!

Man kan köra med SMC Sport på sin vanliga landsvägsmotorcykel. Därmed krävs inga uppstartskostnader och investeringar för en speciell motorcykel, godkänd för racing. Det går bra med din vanliga landsvägshoj! Mer info om MC och utrustning.

Roadracing
Alla måste först genomgå en licenskurs. I SMC kallar vi detta för steg 5. Kursen kräver hemstudier av regler och annat. Därfefter är det en teorikurs kvällen innan den praktiska dagen på banan där man får visa att man förstått reglerna. Under bandagen får man visa  att man förstått flaggor, startprocedurer och annat. Det är en mycket rolig dag med massor av nya dimensioner i MC-körningen. Ett krav är för att gå Steg 5 är att du genomfört SMC Steg1, 2, 3 och 4.

Innehållet på nästa nivå efter licenskursen, steg 6,  är träning med instruktör. Där får du massor av tips om hur du kan vinna ett race. Det handlar om hur du kommer först ut ur kurvan efter starten och liknande. På steg 6 blir det massor av racestarter och korta prova-på-race. Krav för deltagande är att du gått Steg 5 och/eller har giltig licens.

SMC Sport arrangerar även en licenskurs den 11 september på Gelleråsen. Det innebär att du får en baslicens som gäller hela 2021. För att se datum och boka: Steg 5 Licensutbildning och Steg 6 Träning
klicka här

Street & Stunt
Det finns även önskemål om att SMC Sport ska se över möjligheterna att arrangera Street och Stunt. Om du har intresse och är en ideell eldsjäl, hör gärna av dig till SMC:s kansli så hjälper vi dig att komma i kontakt med klubbens styrelse.

Enduro / Rally
Klubbens ambition är att på sikt jobba med nya instegsmöjligheter inför enduro eller kanske en ny typ av mindre rallyn på grus.

Är du intresserat i att hjälpa SMC Sport med detta – hör gärna av dig till SMC:s kansli.

Viktigt att veta är att på SMC Sports körningar lämnar man sin vanliga landsvägsförsäkring och kör efter sportens regler med licensförsäkring som ger ett begränsad personskydd.
Läs mer här.

Bakgrund

SMC Schools trafiksäkerhetsutbildningar, som bland annat körs på roadracingbanor, har växt och blivit otroligt populära. Flera deltagare har även efterlyst möjligheten att få testa på roadracing men tyckt att steget in i riktiga raceklubbar varit för stort. Därmed uppstod ett behov av en sportklubb/förening inom SMC, där man under säkra former och till en rimlig kostnad kan testa på roadracing och utvecklas.

SMC bildade därför klubben SMC Sport, för SMC:s medlemmar. Klubbens syfte är att fungera som en länk till den etablerade MC-sporten, för landsvägsåkare som tycker om att köra fort på bana.

Vanliga frågor och svar om SMC Sport hittar du här.

Föreningsstämma i SMC Sport måndagen den 2 mars klockan 13:00 på SMC:s kansli i Borlänge.

Föreningsstämma kommer att hållas på SMC:s kansli, Gamla Tunavägen 30, i Borlänge kl 13:00 måndagen den 2 mars år 2020.

Syftet är endast att upplösa föreningen och är av administrativ karaktär då verksamheten sedan 2 år tillbaka lyftats in i SMC, Riksorganisationen Sveriges MotorCyklister.

SMC är numer ansluten som idrottsförening i Svemo och därmed även till Riksidrottsförbundet.

 

Licenskurser som arrangeras i vår ger en baslicens som gäller för 2020. 


SMC Sport arrangerar även en licenskurs den 11 september på Gelleråsen. Det innebär att du får en baslicens som gäller hela 2021.

För att se datum och boka

Steg 5 - Licensutbildning

Steg 6 - Träning

Klicka här