Drömvägar i Europa Resan dag för dag

2019-11-11

Fredag 21/8 - dag 0 
Avresa från Göteborg med Stena Line till Kiel vid 18-tiden.

Lördag 22/8 – dag 1, ca 36 mil
Den nödvändiga transportsträckan från Kiel till våra första berg - Harzbergen. Autobahn byts dock till trevliga landsvägar på eftermiddagen. Övernattning i Braunlage på trevliga Hotel Landhaus Foresta.

Söndag 23/8 – dag 2, ca 33 mil
Vi fortsätter utforska Harzbergen på förmiddagen och styr efter lunch söderut mot Bamberg där vi övernattar på hotell Best Western Soleo. Bamberg anses av många vara en av Tysklands vackraste städer med en mycket spännande historia.

Måndag 24/8 – dag 3, ca 35 mil
Vi börjar med mindre vägar och fortsätter sen med en längre motorvägsträcka för att ta oss till nästa fina bergsområde - Schwarzwald. Här stannar vi två nätter på hotell Royal i Villingen. 

Tisdag 25/8 – dag 4 
Vilodag med möjligheter att t ex åka över till vindistriktet Alsace i Frankrike eller köra en härlig MC-tur i Schwarzwaldområdet.           

Onsdag 26/8 – dag 5, ca 30 mil
Målet för dagen är Schweiziska Alperna och ett klassiskt skidområde. Vägen dit tar oss genom södra Schwarzwald, vidare genom Schweiz och norra delarna av Alperna. Vi bor på Hotel Cresta i närheten av Andermatt. 

Torsdag 27/8 – dag 6, ca 31 mil
En spännande dag med tre alppass. Det första är inget annat än det klassiska Sankt Gotthard som med sina 2018 m tar oss in i Italien. Därifrån över Nufenenpasset på 2478 m in i Frankrike där vi fortsätter förbi Chamonix, genom Mont-Blanc tunneln och Courmayeur, för att avsluta med bergsvägen över Grande Golette och skidorten La Thuile. Fram emot kvällen är vi framme i Bourg-Saint-Maurice där vi stannar två nätter på mysiga Hotel Autantic.

Fredag 28/8 – dag 7
Bourg-Saint-Maurice är ett semesterparadis för älskare av bergen. Här stannar vi förstås ytterligare en dag. Om floden Isère tillåter det kan du pröva på ”rafting” eller forsränning. Har du inte fått nog av pass, kan du istället köra upp till Col d’Iseran på 2770 där Tour de France passerade 2019. 

Lördag 29/8 – dag 8, ca 25 mil
Vi lämnar franska alperna med härlig körning genom ett av Alpernas mera okända, men sagolikt vackra pass le Cormet de Roselend. Vi fortsätter norrut genom Schweiz och Frankrike och de fina Jura-bergen mot övernattning i Champagnole och Hotel Le Bois Dormant (den sovande skogen). Jura-bergen kännetecknas av skogar, sjöar, djupa dalar och grottor och inte minst fina MC-vägar.

Söndag – 30/8 dag 9, ca 33 mil 
Vi fortsätter på mjukt kurviga MC-vägar med minimal trafik mot nästa bergsområde, Vogeserna, som erbjuder ett antal olika varierade landskap som klättrar upp i etager upp till sin högsta punkt, Grand Ballon på 1 424 meter.Övernattning på den franska landsbygden i det f d klostret Le Couvent de Saint-Ulrich utanför Sarrebourg. Som sig bör i denna miljö äter vi en äkta fransk middag på det närliggande värdshuset, vilken också ingår i priset.  

Måndag 31/8 – dag 10, ca 30 mil
Idag styr vi mot Eifelbergen där vi stannar två nätter i Bad Neuenahr-Ahrweiler på hotell Ännchen. Eifelbergen har en spännande geologisk historia med vulkaner, vattendrag och mjuka skifferberg. Detta gör det till en mycket trevlig region för oss motorcyklister. Högsta punkten är ca 750 m över havet. 

Tisdag 1/9 – dag 11 
Vilodag med möjlighet att besöka Nürburgring eller ta en tur i det vackra landskapet.

Onsdag 2/9 – dag 12, ca 31 mil
Övervägande fina hojvägar genom ett kurortstätt område där vi slår vårt sista nattläger på Romantische Hotel Menzhausen i Uslar.  Här ingår också en gemensam tre-rätters middag.  

Torsdag 3/9 – dag 13, ca 38 mil
Resans sista gemensamma dag tar oss tillbaka till Kiel där färjan väntar på att få ta oss till Göteborg. 

Fredag 4/9 – dag 14 
Ankomst Göteborg på förmiddagen

Spektakular körning genom alppass

Ängblomster

Borg i Eifelbergen

Fantastisk utsikt från de franska vägarna

Col de L'iseran 2770 meter över havet

Drömvägar!