Medlemsförmåner

Som medlem i SMC får du en lång rad förmåner.

En organisation som bevakar dina intressen

SMC arbetar för att alla motorcyklister ska ha rimliga och rättvisa regler samt att trafikmiljön ska vara så säker som möjligt för oskyddade trafikanter.  
Varje gång ett beslut fattas i något som rör motorcyklism har SMC på något sätt uttalat sig i frågan. Genom ditt medlemskap i SMC är du med i FEMA med kontor i Bryssel. SMC arbetar därmed både nationellt och internationellt i mängder av MC-politiska frågor. SMC drivs i stort sett enbart av medlemsavgifter. Ditt medlemskap har stor betydelse!

MC-Folket

SMC:s medlemstidning och Sveriges största MC-tidning kommer i din brevlåda åtta gånger per år.

SMC Appen

Vår mobilapp hjälper dig att hitta närmaste väg till caféer, restauranger och boenden, verkstäder, MC-butiker andra företag som ger rabatt till SMC-medlemmar. I appen finns info om kurser, träffar och mötesplatser för hojåkare. Appen hjälper dig att hitta till närmaste MC-parkering, se var MC-klubbarna finns. Du kan spela in dina rutter när du kör och publicera dem så att andra appanvändare kan köra dem.
Läs mer om SMC Appen.

Rabatter

SMC-medlemmar får rabatt på det mesta som har med MC-åkning att göra; hotell, färjor, däck och försäkringar. Alla rabatter finns här.

SMC ansvarar inte för produkter och tjänster som rabatterna avser. Det är respektive företag som har kvalitetsansvar.

Rådgivning

SMC kan ge dig tips och råd i olika frågor som gäller att köpa, äga, köra och sälja motorcykel. Det kan handla om råd från oss som jobbar på kansliet eller från någon av våra samarbetsjurister som erbjuder SMC-medlemmar15 minuters gratis rådgivning. Innan den tiden är slut ska ombudet kunna säga om det finns något att göra, vad det kommer att kosta, om någon försäkring täcker detta eller om rättshjälp utgår. Juristerna hittar du här.

Internationellt körkort 

Genom SMC kan du köpa internationellt körkort till reducerat pris, läs mer här och ladda ner ansökan.

Medical Card

En dekal du fäster på hjälmen och ett kort du lägger innanför hjälmens stoppning där du berättar om eventuella sjukdomar/medicinering/behandling för rätt och adekvat vård i händelse av olycka. Mer information här.

SMC Travel

SMC har ett eget resebolag, SMC-Resor, som ordnar resor för motorcyklister i Norden, Europa och världen. Vår hemsida är smockfull med information om resande på hoj. Har du frågor om att resa med motorcykel kan vi på kansliet förmodligen svara på dem.

SMC School

SMC arrangerar fortbildning för motorcyklister i hela landet under sommarhalvåret under ledning av våra egna MC-instruktörer. SMC satsar på fortbildning eftersom vi vet att de flesta motorcyklister behöver förbättra sin körteknik och öka sin riskmedvetenhet för att överleva i trafiken. SMC erbjuder grus- grund- och avancerade kurser. Här kan du läsa mer om årets fortbildning.

SMC Club

Inom SMC Club händer det roliga saker såsom träffar, fester, hojturer, samlingskvällar och annat som motorcyklister roar sig med. I appen och SMC-boken hittar du massor av roliga saker.   Även vintertid händer det roliga saker. Varje år åker chartrar vi ett kryssningsfartyg och drar iväg på en kul MC-fest till havs.  Hoj-X hemsida

SMC Sport

SMC Schools trafiksäkerhetsutbildningar, som bland annat körs på roadracingbanor, har växt mycket under senaste åren. Flera deltagare har efterlyst möjligheten att få testa på roadracing men tyckt att steget in i riktiga raceklubbar varit för stort. Därmed uppstod ett behov av en sportklubb/förening inom SMC, där man under säkra former och till en rimlig kostnad kan testa på roadracing och utvecklas.

SMC har därför bildat klubben SMC Sport, för SMC:s medlemmar. Klubbens syfte är att fungera som en länk till den etablerade MC-sporten, för landsvägsåkare som tycker om att köra fort på bana. Man kan köra med klubben på sin vanliga landsvägsmotorcykel. Därmed krävs inga uppstartskostnader och investeringar för en speciell motorcykel, godkänd för racing. 

SMC Skadefond

SMC:s Skadefond skapades 1993. Det är en fond där den som var medlem i SMC när olyckan inträffade kan söka bidrag till sin rehabilitering. 


SMC Rättsfond

SMC:s Rättsfond skapades 2008. Där kan SMC-medlemmar ansöka om bidrag till rättskostnader i frågor som är principiellt intressanta för SMC:s medlemmar och som inte ersätts på annat sätt. 

Ezzos Minnesfond

Ezzoz minnesfond skapades 2011 till minne av Sven-Erik "Ezzo" Forsberg som avled i en MC-olycka. Ezzo var en eldsjäl inom SMC. Fonden bidrar till utbildning, särskilt för ungdomar.

Alla medlemmar får mdlemstidningen MC-Folket i sin brevlåda 8 nummer/år. 

SMC är en organisation där varje medlem har rösträtt och kan påverka verksamheten.

SMC School erbjuder kurser för alla motorcyklister i hela landet med egna instruktörer.

SMC Travel erbjuder resor i Sverige, Norden, Europa och världen på MC.

Årets största hojfest finns på Hox-X då vi reser till Helsingfors.

Vajerräcken är en symbol för Nollvisionen i Sverige men tyvärr är utformningen inte säker för motorcyklister.