Fortbildning

Varje år arrangeras fortbildning för motorcyklister i Uppsala län. Det är kurser för att du ska bli en säkrare och bättre mc-förare vilket också ger dig ökad körglädje och bättre självförtroende. Det finns olika varianter av fortbildning i vårt distrikt.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer och se aktuella datum för fortbildningarna.

 

 

  • Grundkurs Avrostning. Balans- och bromsövningar för alla motorcyklister.

  • Grundkurs Knix. Broms- och kurvteknik för alla motorcyklister sker på Gokartbanan Rörken utanför Uppsala.Det kommer även hållas specialdagar för tjejer.


  • Grundkurs Grus kommer även i år att arrangeras tillsammans med SMC  Stockholm.

Du kan också delta i någon av SMCs centrala kurser.

Övningskörning

Övningskörning är tillåtet på SMC:s grundkurser i distriktet, Du måste givetvis ha med din handledare som ansvarar för dig under övningarna.
Läs mer om det i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.

GDPR och Incidenter När du anmäler dig till en fortbildningskurs hos SMC, intygar du samtidigt att dina uppgifter är korrekta och att din MC är inregistrerad, besiktigad och har minst trafikförsäkring. I samband med att du deltar på fortbildningen och lämnar dina uppgifter ger du ditt samtycke till att personuppgifter lagras i deltagardatabasen och vidaresänds till SMC, allt i enlighet med GDPR.   Försäkring För att kunna delta i kurs på Rörken krävs att du har minst trafikförsäkring på din mc. Enligt senaste försäkringsinfo gäller din vagnskadeförsäkring vid alla Grundkurser. SMC Uppsala arrangerar bara Grundkurser. Läs gärna https://www.svmc.se/school/Forsakring_vid_SMCs_fortbildning/ vad som gäller vid all fortbildning inom SMC. Vid en eventuell olycka kommer händelsen noteras på en incidentrapport för SMC:s interna uppföljning. Vid förfrågan kommer uppgifterna att lämnas ut till berörda försäkringsbolag.   Fotografering och filmning Läs på denna sida om vad som gäller för dig som deltagare angående fotografering och/eller filmning på SMC:s kurser.

 Vill du bli instruktör eller Resurs?

Tror du att passar som instruktör och vill veta mer om hur det går till att bli instruktör, så kontakta kursledaren i samband med utbildningen eller skicka ett mail till mct@smcuppsala.se som är SMC Uppsalas utbildningsansvarige. Det behövs även ett antal resurser som hjälper till att arrangera utbildningarna. Det kan t ex vara flaggvakter, inskrivning eller Rörkenkiosken. Skicka ett mail till mct@smcuppsala.se om du är intresserad av att hjälpa till.