Gruskurs Nivå 1

 

Denna gruskurs är både för dig som aldrig satt dina hjul på grus förr och för dig som har testat grus tidigare och vill ta ett steg vidare. 

På Nivå 1 går vi igenom grundläggande övningar som körställning, gasa och bromsa, dvs körning mestadels rakt fram. Kan med fördel köras med vilken hojtyp som helst. Lätta men väldigt roliga övningar för att man ska våga börja använda sin motorcykel på grusväg.

Du bör ha en motorcykel som är lämplig att köra på grus med, framförallt med lite grövre däck. Se till att läsa igenom handboken till din MC så du vet hur du ändrar inställning av tex, ABS, antispinn olika körprogram etc.

Mycket av det vi tar upp brukar ingå i SMC:s vanliga avrostningar, dock är inriktningen på dessa kurser att göra övningarna på lösare underlag än asfalt. Vi tar även upp vad som skiljer i körsätt mellan de olika underlagen. Du kommer säkert märka att du har stor nytta av dessa kunskaper även på asfalt.

Vi kommer under eftermiddagen att fara ut på några vanliga grusvägar och diskutera lite kring vad man bör tänka på när man kör på dessa.

 

 

Årets kursdatum och anmälan till SMC Uppsalas gruskurser hittar du här: