KNIX på Rörken Ring med SMC Uppsala län

  

Samlingsplats & Kurvteknik sen 80-talet

Längst in på området finns en gokartbana där motorcyklister har samlats på måndagar under sommaren sedan tidigt 80-tal för att träna körteknik. Kartingbanan är ca 1200m lång och helt perfekt för en fortbildning i kurvteknik.

Rörken Motorsportområde ligger ca 10km Ö om Uppsala efter väg 288 mot Östhammar. Motorsportområdet ägs av Uppsala Kommun men drivs av Uppsala Motorsportunion där bla SMC Uppsala ingår. Läs mer om Motorsportunionen på http://www.rorken.se/. Karta.

Trafikrelaterade övningar
På Rörken tränar vi på att öka din riskmedvetenhet och din färdighet att hantera din motorcykel. Då får du ökade säkerhetsmarginaler och ökad körglädje. Det kan vi göra även om hastigheterna inte blir så höga. Man kan se alla typer av motorcyklar på banan. Speciellt nybörjare och återfallsknuttar/knuttor är extra välkomna. Alla tas om hand av utbildade samt certifierade instruktörer och deltagarna delas in i lämpliga grupper. Ett körpass är 15 minuter långt och under en normal kurs sker ett körpass per timme för respektive grupp.

Samlingsplatsen
Mellan körpassen finns i mån av resurser kiosken öppen som serverar hamburgare, korv med bröd, kaffe, läsk och diverse godsaker. Alla är välkomna till Rörken för att känna mc-atmosfären, även om man inte känner för att åka ut på banan. Många åker dit bara för att umgås, helt enkelt därför att detta är det trevligaste man kan göra.

Övningskörning på Rörken
Grundkurs Knix på gokartbanor är fortbildning men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer om det i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.

Är det fortfarande något du undrar över, så skicka ett mail till SMC:s utbildningsansvarig på mct (at) smcuppsala.se