Knix

Välkommen till våra KNIX-kurser 
på gokartbanan i Varberg

 

Vad är en KNIX-kurs:
KNIX är SMCs grundkurs som körs på gokart-bana. Kursen kommer att ge dig grunderna i de olika tekniker som gör din körning bättre och säkrare. Fokus ligger på säkerheten men som en bonus kommer körningen bli behagligare och du får ut mer av den. Vill du sen fördjupa dig ytterligare rekommenderar vi en s.k. BKK med SMC School, dessa körs då på storbana.

Vem är kursen för:
Kursen är för alla men riktar sig främst till dig som kör Touring eller Custom. Vi ser gärna att du som nyligen tagit körkort, du som fick körkortet "på köpet", du som övningskör eller du som vill utvecklas som förare, kommer på våra kurser. Ni som tillhör denna målgrupp kommer att ges förtur i bokningen vid fulla kurser. Det kommer att vara upp till 15 deltagare per grupp.

Kursen körs i tre olika hastighetsgrupper. Vid anmälan får du önska grupp som passar ditt tempo bäst. Om det är första gången som du är på KNIX-kurs så ska du anmäla dig i grön grupp. Träningsledaren avgör vilken grupp du ska köra i och du blir tilldelad grupp vid inskrivningen. Träningsledaren kan sedan flytta deltagare mellan grupperna under dagen, detta för att få så jämt tempo inom grupperna som möjligt. Det innebär även att om den grupp du helst vill vara i är full, kan du anmäla dig i en annan grupp och kontakta oss så vet vi om det till kurstillfället.

Grön är den lugnaste gruppen, passar dig som vill köra ett lugnt tempo och gått inga eller få kurser tidigare. I denna grupp anmäler du dig om det är din första knix-kurs.

Gul är den grupp som kör ett medeltempo, passar dig som håller aningen högre tempo och gått få kurser tidigare eller har kört flera kurser tidigare men föredrar ett lägre tempo än blå grupp.

Blå grupp kör ett medeltempo, passar dig som håller aningen högre tempo och gått flera kurser tidigare.

Vad innehåller en kurs:
Kursen är uppbyggd så du kommer att få köra fyra stycken 15 minuters pass. Varje pass föregås av 15 minuter teori där ni får instruktioner i grupp. Efter passet får ni en återkoppling av er personliga instruktör och 10 minuter vila. Första pass startar klockan 10.00 och sista passet slutar klockan 13.00. Se schema.

Teman:
Vi kör tre olika teman på våra kurser, ett per tillfälle och samma i alla grupper. Vi rekommenderar att gå kurserna i ordning och att gå alla tre, för att få en helhet. Men det går bra att bara gå enstaka om man vill det.
Tema Motorcykel handlar om vad vi kan göra med våran mc det vill säga gasa, bromsa och svänga.
Tema Förare handlar om hur vi som förare ska sitta på vår mc och hur vi kan använd blicken.
Tema Väg handlar om risktänkande och hur vi kan göra för att se och synas.

Övrigt:
Du är lika välkommen oavsett vilket SMC distrikt du tillhör eller om du inte är medlem.

Kontakt:
Vill du komma i kontakt med oss så gör du det på knix@smchalland.se

Här kan du se en film från vår kurs.

Se även:

Regler

Schema

Hitta på Varbergsbanan

Vill du fördjupa dig, rekommenderar vi en BKK med SMC School, www2.svmc.se/school

Här ser ni Varbergs bana ovanifrån.

    -


Se även vår Facebook.