KNIX

Välkommen till våra KNIX-kurser 
på gokartbanan i Varberg

 

Vad är en KNIX-kurs:
KNIX är SMCs grundkurs som körs på gokart-bana. Kursen kommer att ge dig grunderna i de olika tekniker som gör din körning bättre och säkrare. Fokus ligger på säkerheten men som en bonus kommer körningen bli behagligare och du får ut mer av den. Vill du sen fördjupa dig ytterligare rekommenderar vi en s.k. BKK med SMC School, dessa körs då på storbana.

Vem är kursen för:
Kursen är för alla, alla är välkomna. Kör du supersport med större cc kan dock en BKK på storbana passa dig och din mc bättre. De krav som ställs på din mc kan du läsa om här.
Vi ser gärna att du som nyligen tagit körkort, fick körkortet "på köpet", övningskör eller som vill utvecklas som förare kommer på våra kurser.
Det kommer att vara upp till 15 deltagare per grupp.

Övningskör du är det viktigt att du och din handledare läser igenom villkoren och fyller i övningskörningsblanketten. Ni hittar all info här.

Kursen körs i tre olika hastighetsgrupper. Vid anmälan får du önska grupp som passar ditt tempo bäst. Om det är första gången som du är på KNIX-kurs så ska du anmäla dig i grön grupp. Träningsledaren avgör vilken grupp du ska köra i och du blir tilldelad grupp vid inskrivningen. Träningsledaren kan sedan flytta deltagare mellan grupperna under dagen, detta för att få så jämt tempo inom grupperna som möjligt. Det innebär även att om den grupp du helst vill vara i är full, kan du anmäla dig i en annan grupp och kontakta oss så vet vi om det till kurstillfället.

Grön är den lugnaste gruppen, passar dig som vill köra ett lugnt tempo och gått inga eller få kurser tidigare. I denna grupp anmäler du dig alltid om det är din första knix-kurs och/eller om du övningskör.

Gul är den grupp som kör ett medeltempo, passar dig som håller aningen högre tempo och gått få kurser tidigare eller har kört flera kurser tidigare men föredrar ett lägre tempo än blå grupp.

Blå grupp kör ett medeltempo, passar dig som håller aningen högre tempo och har gått flera kurser tidigare.

Vad innehåller en kurs:
Kursen är uppbyggd så du kommer att få köra fyra stycken 15 minuters pass. Varje pass föregås av 15 minuter teori där ni får instruktioner i grupp. Efter passet får ni en återkoppling av er personliga instruktör och 10 minuter vila. Första pass startar klockan 10.00 och sista passet slutar klockan 13.00. Schema med tider kommer finnas på plats.

Teman:
Vi kör tre olika teman på våra kurser, ett per tillfälle och samma i alla grupper. Vi rekommenderar att gå kurserna i ordning och att gå alla tre, för att få en helhet. Men det går bra att bara gå enstaka om man vill det.
Tema Motorcykel handlar om vad vi kan göra med vår mc, det vill säga gasa, bromsa och svänga.
Tema Förare handlar om hur vi som förare ska sitta på vår mc och hur vi kan använda blicken.
Tema Väg handlar om risktänkande och hur vi kan göra för att se och synas.

Medlem/icke medlem:
Du är lika välkommen oavsett vilket SMC distrikt du tillhör eller om du inte är medlem.

Kontakt:
Vill du komma i kontakt med oss så gör du det på mct@smchalland.se eller via Facebook Messenger (till vår sida: SMC Halland).

Här kan du se en film från vår kurs.

Här ser ni Varbergs bana ovanifrån.

    -

ANMÄLAN
Sker på SMC Riks hemsida: http://grundkurser.svmc.se/

OBSERVERA!
Anmälan öppnar på olika datum, ca: 4-6 veckor innan kurs och stänger ca 10 dagar innan, eller när kursen är fullbokad. Observera att våra kurser generellt blir fullbokade relativt fort.

Var:   Varbergs Gokartbana, Hitta till Varbergs Gokartbana

       Anderstorps Gokartbana (ej 2022), Hitta till Scandinavian kartway

Drop-in: Vi har ingen ”drop-in” om kursen är fullbokad men det kan
självklart finnas ströplatser som kan fyllas upp i det fall någon med en
bokad plats inte dyker upp.
Dessa ströplatser kan då bokas på plats och det är först till kvarn
som gäller. För dessa gäller kontant betalning på plats (Kursavgiften + 50kr).

Lunch/fika: I priset ingår ingen mat om inget annat framgår på anmälningssidan.
Vi rekommenderar dig att ta med egen fika, frukt och dryck. Tillgång till kranvatten finns på plats då det är viktigt att dricka mycket vatten mellan körpassen, tag med egen flaska.

Försäkring: Din mc-försäkring brukar gälla på SMC’s kurser. För absolut säkerhet kontakta ditt försäkringsbolag. SMC klassar denna kurs som en grundkurs. 
Länk till Försäkringsinfo, SMC.

 

Se även:

Regler

Övningskörning

Vill du fördjupa dig rekommenderar vi en BKK med SMC School, www2.svmc.se/school


Se även vår Facebook.