Avrostning

De flesta motorcyklister använder inte sin mc under hela året. Väldigt många ställer av motorcykeln i oktober och börjar inte köra förrän i april året därpå. Då har många av oss blivit lite ringrostiga (därav namnet -"Avrostning"). Det finns all anledning att träna på både balans och konsten att bromsa på ett bra sätt. Övningar som kan rädda liv vid undanmanöver.

Polisens mc-förare tillåts inte köra motorcykel i trafik förrän de genomgått årlig "vårkurs". Så borde alla motorcyklister tänka.

Avrostningskurserna kan ha lite olika innehåll men balans- och bromsövningar är obligatoriska. Det är ett bra sätt att komma igång att träna vintertrötta muskler och reflexer som är bra att ha som motorcyklist.

Vi bromsar, balanserar, svänger, prövar och övar. Vi genomför en säkerhetskontroll på din hoj på plats där du kan bli påmind, om du glömt hur, om den där kontrollen som du "definitivt" gör innan du sätter dig på hojen.

Övningskörning

Övningskörare är välkomna på kursen. Men förväntan är du som övningskörare klarar av att hantera din motorcykel. Du behöver också en motorcykel och utrustning, det går inte att låna eller hyra på plats.

Passagare

Passagerare är välkomna, och om ni till vardags åker två på samma motorcykel är det naturligt att det är det som behöver övas på inför säsongen.

Övningsplats; Gillinge Halkbana

Hitta hit; Kör mot Norrtälje och sväng av mot Åkersberga. Kör rakt fram i rondellen och följ vägen ca 1,5 – 2 km. Sväng höger vid skylt mot Gillinge och följ vägen fram till bom
och parkering vid infarten till Gillingebanan.

Välkommen!  

Tips! Boken Full Kontroll

En bok som lär dig både grunder, vad att tänka på, samt de mer avancerade momenten inom att köra motorcykel. Läs Full Kontroll som E-tidning

 

Ladda ner som PDF här 

 

 

 

Avrostning på Gillinge

Hitta nästa kurstillfälle i listan av grundkurser:

Grundkurser inom Stockholm av typen Avrostning