Vad är Start2Ride och vem ligger bakom?

Bakom projektet Start2Ride står huvudsakligen Gillinge Trafiksäkerhetscenter, Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) och Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund (McRF), med hjälp av Sveriges MotorCyklister (SMC) och ett flertal andra samarbetspartners i olika omfattning. 

För frågor och mer info: kontakta Gillinge

eller ställ en fråga till  Start2Ride på Facebook


Förutom den stora Start2Ride-arrangemanget, som genomförs på Gillingebanan norr om Stockholm, arangeras ibland även ett antal lokala Start2Ride days runt om i landet. Håll koll på Start2Rides Facebooksida eller kontakta STR


 Den allra första Start2Ride dagen hölls i april 2013 på F5 i Ljungbyhed i Skåne. Det blev ett startskott för många som tänkt ta körkort och som tänkt återuppta sin MC-körning.

Runt 400 personer kom till Ljungbyhed där vårsolen sken ikapp med dem som för första gången grenslade en motorcykel för att köra alldeles själv. Trafikskolorna som fanns på plats hade långa köer redan innan de rullat ut sina motorcyklar ur släpen och trafiklärarna hade fullt upp att hinna hjälpa alla som ville prova på. Även handlarna och generalagenterna som kommit till Ljungbyhed med demohojar var nöjda med dagen. De mest frekventa provkörarna var nog kursdeltagarna som passade på när de hade en lucka i kursdagens schema.

På platsen hölls samtidigt SMC Skånes populära avrostningskurs, så många av kursdeltagarna passade på att ta med kompisar som kunde provköra motorcykel.

 

Många av de som körde motorcykel på Start2Ride days hade aldrig suttit på en motorcykel tidigare, men med handledning av erfarna trafiklärare gick det som en dans.

 

Niklas och Lennart från BMW var nöjda med Start2Ride på Ljungbyhed. Deras demohojar rullade många mil med hugade spekulanter.

 

Många av deltagarna i SMC Skånes populära avrostningkurs passade på att provköra demohojar som handlare och generalagenter hade med till Start2Ride på Ljungbyhed.

Start2Ride arrangerades tillsammans med Moped och Motorcykelbranschens Riksförbund McRF och Sveriges Trafikskolors Riksförbund STR.

Det andra Start2Ride-arrangemanget hölls på Arlanda Test Track 

Över 700 personer kom till Arlanda för att provköra motorcyklar. De som hade MC-körkort testade hojar på vägarna runt Arlandabanan. BMW, Honda och Yamaha som fanns på plats hade verkligen full snurr på sina demohojar.

Hos trafikskolorna var det långa köer av folk som ville testa att köra motorcykel. De fick hjälp av erfarna utbildare från STR-anslutna trafikskolor och efter att ha manövrerat en MC, i många fall för allra första gången, sken de ikapp med solen.

På platsen (pågick en av SMC:s Broms- och kurvkurser. Mellan kursens körpass fick besökarna köra guidade varv på banan.

Förväntansfulla hojåkare på väg ut att provköra Arlanda TT

 

Kön till trafikskolorna var studtals lång då många ville prova att köra motorcykel.

2013-års tredje och sista Start2Ride Day hölls på Kinnekulle Ring 

Trots regn och rusk kom många motorcykelintresserade till kinnekulle för att provköra även här.

 

 

 

 

 


Om du är med och arrangerar ett lokalt Start2Ride, skriv ut affischer nedan, fyll i tid och plats, sätt upp dem på jobbet, i skolan, i affären, i mc-butiker och andra ställen där många kan se den.

Poster i A3-format

Poster i A4-format