Länsspalten 7_2021

2021-08-27

Senaste länsspalten i Mc folket, medlemstidningen. Klicka här för att läsa mer!

Stockholm

Hej Mc-vänner!

Hoppas ni haft en härlig sommar med mycket avkoppling och givetvis en massa motorcykelkörning. Var du en av dom som körde Mälaren Runt 21/8 i år?

School; Vi har få kurser kvar, BKK på Arlanda den 4 & 5 sept. Knix Tuvängen är avslutad för säsongen. Vi i Styrelsen vill passa på att tacka alla våra fantastiska funktionärer för en härlig säsong! Alla instruktörer, aspiranter och resurser som gör det möjligt för oss att genomföra roliga aktiviteter och kvalitativa kurser – ni vet vilka ni är, och ni är guld värda, VARMT TACK!


Vi kommer dock behöva fler aspiranter & instruktörer till nästa säsong. Kanske du känner att du vill lära fler att köra mc och samtidigt att bättra på dina egna kunskaper.  Släng iväg ett mail till vår utbildningsansvarig mct@smcstockholm.se. Vi kommer även behöva fler till Stockholms styrelse. Berätta gärna om dig vad du är bra på & vill göra, till valberedningen@smcstockholm.se. Det är roliga saker som är på gång!

Ny trafiksäkerhetsplan i Stockholm – med MC? Stockholms stad har skickat ut en ny trafiksäkerhetsplan på remiss som ska besvaras av de flesta aktörerna som arbetar med trafiksäkerhet. Vi skriver ihop svar till Stockholm Stad på två remiss som skall vara inne före mitten av september. Vi vill öka framkomligheten med att rekommendera med att pendla med motorcykel till jobbet och fritidsaktiviteter. Vi önskar permanent att få gratis parkering på Mc-rutorna samt fler till antalet, att upprätta mer el-ladd stolpar för 2-hjuliga fordon (50% av alla nyregistrerade mopeder under 2021 är eldrivna ,  även el för mc ökar enligt branschen) samt åter få nyttja buss/taxi-filerna på vägen in mot innerstan. Vi vill underlätta trafiken i Covid-tider och trängsel som är i en storstad. Vilka förbättringsförslag har ni som medlemmar i ert län?  

-Ha en fortsatt skön sensommar.

// Väl mött! Nina W,  Ordförande och Informatör

Stockholm

Nina Wallenberg
info@smcstockholm.se