Gratisparkering förlängs året ut

2020-08-20

I början av augusti skickade SMC Stockholm en begäran till Stockholms stad om förlängning av gratis MC-och mopedparkering året ut med tanke på myndigheternas rekommendationer om att undvika kollektivtrafik. I tisdags fick trafikborgarrådet Daniel Helldén och hans stab testa elmopeder och elmotorcyklar. Idag, två dagar senare, aviserar han i Stockholm direkt att nämnden kommer att besluta om fortsatt gratisparkering året ut. SMC Stockholm fortsätter diskussionerna med staden & tackar för beslutet!

Ett brev skickades till ledamöterna i Trafiknämnden i början av augusti med begäran att avgiftsbefria MC- och mopedparkering året ut eftersom myndigheterna uppmanar medborgarna att undvika kollektivtrafik året ut. 

I tisdags fick Daniel Helldén och hans stab på stadshuset testa att köra elmopeder och elmotorcykel. Det var mycket uppskattat. Dessutom fick de på nära håll dels se att fordonen är identiska i sitt uförande, dels att det ryms sex tvåhjulingar i en ruta som rymmer en bil.

Självklart diskuterades vår begäran om avgittsbefrielse men Helldén hänvisade till mötet i slutet av månaden. Men, redan idag berättar han för Stockholm Direkt att staden fortsätter att avgiftsbefria MC och moped klass I i rutor avsedda för detta. 

Självklart är vi nöjda med beslutet och självklart fortsätter vi diskusserna med nämndens ledamöter och Trafikkontoret. 


Daniel Helldén fick testa tvåhjuliga elfordon vilket uppskattades,

 


Det ryms sex tvåhjulingar på samma yta som en bil.