Gratis MC-parkering under Corona i Stockholm

2020-04-09

Under presskonferensen igår meddelade Daniel Helldén (mp), trafikborgarråd i Stockholm att parkeringsavgifterna för MC och moped tas bort tillfälligt. Ett mycket glädjande besked för alla motorcyklister i och runt Stockholm för att kunna ta sig till och från jobbet utan att behöva vara beroende på kollektivtrafiken eller bilen. Framförallt vårdpersonalen och frivilliga som vill hjälpa till i dessa tider får nu ett till välbehövligt stöd i sin vardag.

Men beslutet innebär dock inte att MC och moped får parkera gratis hursomhelst och vartsomhelst. Det är bara gratis på de utsedda MC-parkeringar i stan. Man måste fortfarande betala en avgift på de övriga platserna. Beslutet gäller from idag. Det framgår även att man just nu även ser på vart det finns eventuellt behov för ytterligare parkeringsplatser. Saknar du som pendlare en MC parkering hör gärna av dig via e-post till oss: mcparkering@svmc.se. Skriv gärna så utförligt som möjligt och bifoga en bild och gärna även koordinater till mejlet. Kolla även om det redan finns en mc-parkering i närområdet tillgänglig. 


SMC Stockholm och Sveriges MotorCyklister vill tacka Daniel Helldén och hans kollegor på trafiknämnden för att man tog upp förslaget och för att man har samarbetat i den här frågan. Nu är det upp till oss motorcyklister att visa att detta samarbete gynnar vår fina huvudstad och att vi kan fortsätta att ha en dialog även efter krisen.