Ännu ett givande möte – den här gången med Sundbybergs kommun

2020-05-12

Under 2020 har SMC Stockholm redan genomfört möten med ett antal kommuner. Samtliga har varit konstruktiva. Den här gången har vi träffat Sundbybergs kommun.

Under 2020 har SMC Stockholm hittills genomfört 5 möten med kommuner i Stockholms län. Först ut var Solna redan i februari och det fortsätter att komma in förslag till nya parkeringsplatser via SMC:s men även via kommunens e-postadress. SMC Stockholm har fått en väldigt bra återkoppling från kommunens sida och de konstruktiva förslagen uppskattas väldigt mycket.

I torsdags hade SMC Stockholm haft ännu ett bra möte, den här gången med Sundbybergs kommun. Sveriges minsta kommun i yta växer snabbt. Alltfler företag och stora myndigheter har sökt sig till centrumet vilket gör kommunen till en attraktiv arbetsplats. Det kräver dock en bra planering för att trafiken ska kunna rulla på.

Som en del av lösningen ser både SMC Stockholm och Sundbybergs kommun tvåhjuliga motorfordon som en del av lösningen. I samband med den stora ombyggnaden kommer fler ytor kunna frigöras som inte kommer att kunna nyttjas för bilparkering. Samtidigt finns det ett stort behov redan nu att göra en trafikpolitisk insats vad gäller parkeringsfrågan. Alla motorcyklister är välkomna att lämna in förslag via den här länken 

Bli en aktiv pendlare i Sundbyberg och hjälp till när det gäller att skaffa en bättre trafikmiljö i kommunen!

Arbetet med kommunerna fortsätter och SMC Stockholm har redan kontaktat ytterligare kommuner och erbjudit ett möte för att förbättra trafiksäkerheten och trafikmiljön i hela länet. 

Det pratades mycket om döda ytor vad gäller parkeringsmöjligheter i Sundbybergs kommun. Ett bra exempel finns från Wien utanför centralstationen. Ser du några liknande ytor även i Sundbyberg? Hör av dig direkt till kommunen!