Knix på Gocartbana 2016

2016-07-13

Några datum kvar på Knix på Tuvängens gocartbana...

KursDatumDistriktPlatsAnmälan
Knix 2016-07-30 SMC Stockholm Tuvängen  Kursinfo & Deltagare
Knix 2016-08-13 SMC Stockholm Tuvängen  Kursinfo & Deltagare
Knix 2016-09-10 SMC Stockholm Tuvängen  Kursinfo & Deltagare

 

Kursinformation

Knixkurs för alla motorcyklister oavsett typ av MC.  Föranmälan är inget krav men säkrar upp en plats för dig.  Du som föranmält dig måste vara vid inskrivningen senast kl. 9:15 Ni delas upp i olika grupper efterförmåga. Det är även tillåtet att övningsköra med sin handledare på plats.  
Pris 300 kr ej SMC medlem 400kr. (medlemsskap i SMC kostar ca 1kr / år. Du kan bli medlem även på plats och betala medlemspris för kursen.)
För att öka antalet utbildningstillfällen och -platser och samtidigt ge deltagarna en bra utbildning till låg kostnad, har SMC sedan flera år arrangerat Knix-kurser på gokartbanor på flera platser i landet. Mest kända platser är Rörken utanför Uppsala (där det körts mc på gokartbanan sen 1981) och Tuvängen utanför Södertälje.
Rörken/Tuvängen har under åren arbetat fram ett utbildningskoncept som bygger på samma grunder som BKK på storbana. Numera är det många andra arrangörer som använder samma upplägg. Utbildning kan också förekomma på motard- eller liknande bana.

Alla deltagare måste varje år gå en introduktionsutbildning om vilka regler/rutiner som gäller. Samma introduktion gäller på de flesta banorna. För att kunna köra på gokartbana krävs att du har minst trafikförsäkring på din mc. Det är din egen skyldighet som deltagare att kontrollera att din försäkring gäller på SMC anordnad fortbildning.
Syftet är förstås att du ska bli en bättre och säkrare mc-förare och att vi därmed ökar trafiksäkerheten. Att det dessutom är vansinnigt roligt är en bonus.

Varmt välkommen hälsar Maud Frankenberg samt instruktörer från Tuvis. 
sekreteraresmcstockholm.se eller
tuvisgruppen smcstockholm.se