Gruskurser

Våra gruskurser vänder sig till alla motorcyklister, oavsett om du tycker grus är det roligaste som finns eller det värsta du kan råka ut för. Hos oss finns en kurs för alla!


Direkt till kursbokningen
Här hittar du anmälan till alla SMC Norrbottens kurser. 

Förskottsbetalning
OBS! Sedan 2023 behöver du förskottsbetala din kurs med swish vid bokningen. Först när vi fått in din betalning är din plats bokad. QR-kod finns på bokningssidan.


Nivå 1L

Vänder du när du ser en grusväg? Då är detta kursen för dig! Denna gruskurs har samma kursupplägg som Nivå 1. Skillnaden är att den riktar sig framförallt till dig som har en mer landsvägsbetonad hoj med landsvägsdäck.
(Intresserad av 1L är varmt välkommen till Nivå 1 som vi kör samtidigt)


Nivå 1 

Denna gruskurs är både för dig som aldrig satt dina hjul på grus förr och för dig som har testat grus tidigare och vill ta ett steg vidare.
Anmälan och info...


Nivå 2 

Gruskurs nivå 2 är en direkt fortsättning på SMCs gruskurs nivå 1 och för dig som tycker att asfalt bara är i vägen. För att kunna ta till sig övningarna ska man ha gått nivå 1.
Anmälan och info... 


Nivå 3

Gruskurs nivå 3 kombinerar de två första nivåerna och adderar olika tekniker för att ta sig över hinder, passera diken, köra i backar - ex vända i backe, både uppför och nedför. Köra på skrå. Nivå 3 är avsedd för dig som förutom grusväg även vill ta dig ännu längre ut och resa/utforska vägar och stigar där olika hinder kan förekomma.
Anmälan och info...


Vanliga frågor om gruskurserna

Här finns de vanliga frågorna vi får inför våra gruskurser...

 

Vad behöver jag veta

  • För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC. Ta med körkortet!
  • Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.
  • Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer i vår guide Försäkring vid SMCs fortbildningar.

Övningskörning på kurs

På grundkurserna Avrostning, Gruskurs och Knix är det tillåtet att övningsköra. Du måste givetvis ha med dig din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.

Ta med till kursen:

  • Körkortstillstånd.
  • Handledare. 
  • Handledartillstånd.