Knix (kurvkurs)

Kursen passar dig som gärna kör kurviga mc-vägar. Den vänder sig till både nya och erfarna motorcyklister och alla typer av motorcyklar.Direkt till kursbokningen
Här hittar du anmälan till alla SMC Norrbottens kurser. 

Förskottsbetalning
OBS! Sedan 2023 behöver du förskottsbetala din kurs med swish vid bokningen. Först när vi fått in din betalning är din plats bokad. QR-kod finns på bokningssidan.


Knix Luleå Pite-Långnäs 2024

Knix 1 - Info och anmälan...
Knix 3 - Info och anmälan...

Samling klockan 10:00
Plats: Pite Dragway, Pite-Långnäs


Knix Vuollerim 2024

Knix Vuollerim - Info och anmälan...

Samling klockan 09:00.
Plats: Vuollerim Kartingring.

I år kör vi en dag!

Det går åt mycket energi under dagen så ta med fika/mellanmål så du klarar förmiddag och eftermiddag. Ta även med vatten att dricka så det räcker hela dagen, dvs minst 1,5 liter.

På banan finns det hamburgare, glass och dryck till försäljning. Köket tar swish eller betalkort. Husmanskost matlåda går att förbeställ, finns olika alternativ som måste bokas minst 7 dagar i förväg.

Betalning av kursavgifter sker via Swish på plats.

Vägbeskrivning från Vuollerim:
Kör väg 97 mot Jokkmokk ca 7 km, ta avtagsvägen mot Letsi kraftstation, kör ca 5 km så är kartingbanan på vänstersida.


Vad är Knix

Knixkurs är en trafiksäkerhetskurs där vi tränar oss på att sitta, titta och svänga rätt och hantera vår motorcykel, även i en eventuell paniksituation.

I år kommer det inte vara möjligt att skriva in sig på plats, på grund av de anpassningar vi gjort till corona-situationen. Samtliga deltagare måste vara föranmälda, och besökare får inte vara på området under kursen. I händelse av ändrad corona-situation kan kursen komma att flyttas eller ställas in, håll koll på SMC Norrbottens hemsida för information.

I år kommer vi inte kunna sälja fika och hamburgare på övningsplatsen för att undvika trängsel och för att minska risken för smittspridning.Ta med vattenflaska och något att äta så att du orkar hela kursen. Det går åt mycket vätska och energi när vi övar.

Betalning av anmälningsavgift sker på plats med Swish.

För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC. Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer på Försäkring vid SMCs fortbildning.

Grundkurs Knix är fortbildning men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Du måste givetvis ha med din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.Ta med Körkortstillstånd, handledare och handledartillstånd.

Vi har beställt strålande sol och lagom varmt, men i händelse av att väderbeställningen inte går igenom, och vädret skulle vara otjänligt kan kursen komma att ställas in. håll koll på SMC Norrbottens hemsida eller facebooksida för information. Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig.

Vad behöver jag veta

  • För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC. Ta med körkortet!
  • Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.
  • Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer i vår guide Försäkring vid SMCs fortbildningar.

Övningskörning på kurs

På grundkurserna Avrostning, Gruskurs och Knix är det tillåtet att övningsköra. Du måste givetvis ha med dig din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.

Ta med till kursen:

  • Körkortstillstånd.
  • Handledare. 
  • Handledartillstånd.