Kurser SMC Norrbotten 2023

SMC Norrbotten anordnar flera olika typer av kurser som Grundkurser, Kurvkurser, Gruskurser och Mekkurser.


Direkt till kursbokningen
Här hittar du anmälan till alla SMC Norrbottens kurser. 

Förskottsbetalning
OBS! Nytt för 2023 är att du behöver förskottsbetala din kurs med swish vid bokningen. Först när vi fått in din betalning är din plats bokad. QR-kod finns på bokningssidan.


Knix (kurvkurs)

Kursen passar dig som gärna kör kurviga mc-vägar. Den vänder sig till både nya och erfarna motorcyklister och alla typer av motorcyklar. Du får ökade säkerhetsmarginaler och det blir mycket roligare att köra motorcykel. Typiska övningar vi genomför är hur man sitter rätt, hur man svänger, hur man bromsar och hur man använder blicken på ett bra sätt.

Knixkurser 2023


Avrostningar

Kursen passar alla motorcyklister, nya och erfarna. Vi träffas och väcker upp vintertrötta muskler och reflexer med övningar inför sommarens turer. Alla motorcyklister och olika typer av motorcyklar är varmt välkomna. Även du som övningskör får vara med och köra tillsammans med din handledare!

Avrostningar 2023


Gruskurser

Vänder du när du ser en grusväg för att du tycker det är det värsta du kan tänka dig att råka ut för? Har du testat grus tidigare och vill ta ett steg vidare? Tycker du att asfalt bara är i vägen och letar upp varje grusväg du kan hitta? Gillar du äventyrsresor och råkar ut för bortspolade vägar som blivit krondiken, nedfallna träd och oväntade vattenövergångar? Vi har gruskurser för alla!

Gruskurser 2023


 

Vad behöver jag veta

  • För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC. Ta med körkortet!
  • Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen.
  • Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer i vår guide Försäkring vid SMCs fortbildningar.

Övningskörning på kurs

På grundkurserna Avrostning, Gruskurs och Knix är det tillåtet att övningsköra. Du måste givetvis ha med dig din handledare (med handledartillstånd) som ansvarar för dig under övningarna. Läs mer i Övningskörningsavtalet som du kan skriva ut och ta med dig till utbildningen.

Ta med till kursen:

  • Körkortstillstånd.
  • Handledare. 
  • Handledartillstånd.