FAQ Grus

Här finns de vanliga frågorna vi får inför våra gruskurser.

Fråga: Är det svåra övningar?

Svar: Övningarna bygger på några få grundövningar. Det kan till exempel vara att bromsa till stopp. När du har bromsat till stopp ett antal gånger så får du bromsa till stopp bara med bakbromsen, sen bara med frambromsen o s v. Sen gör vi samma sak med en liten sväng, som blir en större sväng, som blir en skarpare sväng o s v.

Hela dagen håller vi på med dessa grundövningar där det hela tiden läggs på en liten faktor till.

 

Fråga: Jag är total nybörjare på att köra hoj, kan jag ändå vara med på gruskursen?

Svar: Jajamen, vi har haft deltagare som övningskört och tagit med sin handledare på kursen. Upplägget passar alla.

 

Fråga: Jag har kört grusrally i flera år och kör väldigt mycket grus, är den här kursen för enkel för mig?

Svar: Eftersom övningarna bygger på den enskilda deltagares kunskaper och upplägget bygger på att den enkla grundövningen blir svårare och svårare så kan vem som helst vara med.

Vi har haft riktiga grusfantomer på våra kurser som efter kursen tyckt att det varit ohyggligt roligt och lärorikt och velat gå mer kurs.

 

Fråga: Kan jag gå kursen med min hoj, jag har en XXXXX?

Svar: Du kan gå kursen med vilken hoj som helst. Vi har haft deltagare med alltifrån stora BMW GS till sporthojar och custom i olika former. 

 

Fråga: Är det här någon sorts endurokurs, ska vi köra i terrängen?

Svar: Nej, detta är en gruskurs avsedd för deltagare som vill lära sig behärska grusvägar. Vi kör inte offroad. Vi har dock haft deltagare som tävlar i enduro och kör med enduromotorcyklar. Övningarna fungerar alldeles utmärkt även med dessa hojar.