SMC Avrostning

De flesta motorcyklister låter hojen vila i garaget över vintern. Under långa mörka månader klingar känslan av och går i ide. När så vårsolen tittar fram och snön smälter i diken och vägkanter närmar sig första turen på hojen för året och känslorna börjar spritta i kroppen.
Det är lätt att känna sig ringrostig och lite osäker på vägunderlaget när man tar de första turerna i vårsolen.
SMC erbjuder en Avrustningskurs med kunniga funktionärer och säkra banor där man snabbt kommer igång och åter blir kompis med sin motorcykel.

Syftet med Avrostning är att väcka och träna vintertrötta muskler och reflexer som är bra att ha som motorcyklist. Kort sagt att så snabbt och säkert som möjligt komma tillbaka till den standard man hade hösten innan.

Polisens mc-förare tillåts inte köra motorcykel i trafik förrän de genomgått årlig vårkurs. Så borde alla motorcyklister tänka.

Avrostningskurserna kan ha lite olika innehåll men balans- och bromsövningar är obligatoriska.

Avrostningar utförs på platser med ytor där du under avslappnade former får träna körteknik, bl.a. broms, balans, blick och körställning. Landsvägskörning kan ingå som ett moment. Kurstiden är 4-5 timmar. Varje deltagare kör utifrån sina egna förutsättningar oavsett tidigare erfarenheter. Syftet med kursen är att få en repetition och träning inför kommande hojsäsong. Målet är att du skall åka från avrostningen som en säkrare och tryggare MC-förare.