SMC På Risk 2:an

2015-04-09

SMC Var den 8:e April med på en Risk 2:a för att försöka få mer inspiration och bättre insikt på hur trafikskolor jobbar med elever dem har.

Vi vill försöka få inspiration och information från Trafikskolor så vi kan närma oss deras arbete på t.ex. Avrostningar, helt enkelt bli mer kunniga. 

Det är mycket om bromsning och broms-sträckor som kan vara bra att veta ute i trafiken, även mycket om att våga bromsa när det väl gäller och även en hel del manövrerings-kurser och sist så var det hur man ska ta en kurva på t.ex. en landsväg osv. Väldigt mycket snack med bra information! 

Det var en väldigt lärorik upplevelse att få se hur man kan framföra vissa viktiga saker inom MC-Körning på ett bra och dessutom roligt sätt, inte bara ett sätt där man står och pratar om själva saken hela tiden utan även få testa själv och se hur det de snackar om faktiskt ser ut när man är en med-trafikant. Ett bra exempel var att de hade en person med svarta kläder och helt svart motorcykel, och en person med reflex kläder och ljus-grön färg på hjälmen som man skulle se på långt håll. Man skulle få se den enormt stora skillnaden på vem man upptäcker först.

På Risk 2:an var det flera olika hojar som körde, bland annat så var det 1 Lätt-MC, 6st Mellan-MC och 2st som körde Stor-MC.