Steg 6 Licensträning Roadracing

Har du giltig licens är du välkommen att köra med SMC Sport steg 6, detta är oavsett vart du tagit den. Under denna träningsdag är det inte viktigast att vinna utan att åka hem med ett leende på läpparna efter att ha haft roligt tillsammans.

En steg 6 dag innehåller förutom fri träning i olika hastighetsgrupper oftast ett eller fler teoripass med varierande innehåll för att hjälpa dig som förare att utvecklas. Teoripassen är uppskattade och de ger dig kunskaper om motorcykeln och hur man tekniskt använder den. Spårval, fysisk träning och mental träning är några exempel på ämnen som tas upp. Teoripassen är en del i vår ambition att vara en Racing School av hög kvalitet.

Under förmiddagen så är det träning och kval inför klubbmästerskapet som är den avslutande delen i din raceträning. Detta sker på ett gentlemannamässigt sätt, har du ingen egen tidtagningsutrustning så tar hjälp av någon annan deltagare eller en coach för att få en uppskattad kvaltid. Viktigt att veta är att deltagande på detta prova-på race är frivilligt.

På eftermiddagen är det normalt ett pass med startträning men innan dess så är det gemensamt förarmöte för alla deltagare. Här går vi igenom startförfarandet tydligt och pedagogiskt för allas säkerhet. Under körpasset genomförs ett normalt startförfarande och därefter fortsätter träningen tills passet är slut. Ett startförfarande genomförs för varje hastighetsgrupp.

Sista passen på dagen är det dags för prova-på racen som är en del i SMC Sports klubbmästerskap. Dessa race är uppdelade efter hastighet med A, B, C-race och så vidare. Inga varvningar får ske under dessa race för att hålla hög säkerhetsnivå för alla deltagare. Poäng delas ut till samtliga förare som tar målflagga och klubbmästerskapet pågår under hela säsongen.

Vid varje kursdag utses en ”Rider of the Day”. Detta pris kan alla deltagare nominera en person till. Exempelvis någon som lyckats med något spektakulärt, unikt eller gjort något roligt. Vid prisutdelningen efter dagens race så röstas “Rider of the Day” vinnaren fram av deltagarna.

Som tidigare skrivits på hemsidan så är säkerheten det absolut viktigaste. Alla ska kunna köra roadracingträning med SMC Sport på ett så tryggt sätt som möjligt. Därför lägger vi mycket tid på att motorcyklar och allas beteendet ska vara så felfritt det bara går. 

På alla SMC Sports licensträningar finns det coacher till ditt förfogande. Be dem om hjälp så du får tips på hur du kan bli snabbare, träna smartare och nå personliga framgångar.