SMC Sports Klubbmästerskap i Roadracing

Klubbmästerskapet körs i serieform, det är gentlemannaracing i ett prova-på format som passar såväl nybörjare som de riktigt snabba piloterna. Här får du testa att tävla under säkra förhållanden och vårt mål är att alla ska känna sig välkomna och utvecklas i sin egen takt.

Att delta i klubbmästerskapet kostar inget extra utöver avgiften som är för steg 6-dagen. Men du måste givetvis vara medlem i SMC.

Kvalet sker under förmiddagen, har du ingen egen tidtagningsutrustning så tar hjälp av någon annan deltagare eller en coach för att få en uppskattad kvaltid som du skriver upp och på så sätt anmäler dig till tävlingen. När kvalet är slut så sammanställs en startordning med A-final, B-final och vidare. På det obligatoriska förarmötet går vi sedan igenom startförfarandet tydligt och pedagogiskt för allas säkerhet.

Sista passen på dagen så är det dags för racen. Dessa race är uppdelade efter hastighet, på detta sätt blir det inte för stora hastighetsskillnader. Inga varvningar sker under dessa race för att hålla hög säkerhetsnivå för alla deltagare. Förare som blir föremål för varvning kommer att flaggas av banan. Flaggningen kan i detta fall ses som en personlig målflagga. Poäng delas ut till samtliga förare som tar målflagga och klubbmästerskapet pågår under hela säsongen och avslutas med att en vinnare koras under sista kurshelgen i september.

Du bokar ditt startnummer i samband med anmälan till steg 6-träningen på hemsidan. SMC Sport tillämpar inga fasta startnummer utan det är först till kvarn för varje träning. Startnummer kan således inte bokas i Svemo TA.

Föraren ansvarar själv för att TYDLIGT märka upp sin motorcykel med för dagen gällande startnummer, det ska synas framifrån och på båda sidorna. Siffrorna ska vara lättlästa från banans alla posteringar, ha kontrasterande färg mot bakgrund och sitta på hela dagen. Läs mer om hur siffrorna ska se ut Svemos reglemente.

SMC Sports klubbmästerskap körs i formen ”enklare tävling” under Svemo. Därmed räcker det med baslicens för att delta i klubbtävlingarna. Dvs. inget extra utöver vad som krävs för att delta i Steg 6-träningarna.

Notera dock att det är annorlunda när vi arrangerar klubbmästerskap på Rudskogen i Norge. Då krävs internatinellt tillägg för både Steg 6-träningarna och klubbtävlingarna. I dagsläget erbjuder inte Svemo detta tillägget till baslicensen, utan hänvisar till seniorlicens med internationellt tillägg.

Poäng delas ut enligt följande:
12 poäng - 1:a A-final
10 poäng - 2:a A-final
08 poäng - 3:a A-final
06 poäng - 4:a A-final
04 poäng - 5:a A-final
02 poäng - 6:a A-final

01 poäng - Alla som tagit personlig målflagga
01 poäng – ”Rider of the day” röstas fram av deltagarna och ger ett extra poäng utöver resultat i tävling.Historiska vinnare av klubbmästerskapet

2023: Per Breitenstein
2022: John Nilsson
2021: John Nilsson
2020: Stefan Andersson
2019: Benny Nilsson
2018: Henrik Bergman
2017: Jonas Andreasson
2016: Rickard Winblad
2015: Morgan Mesetovic