Viktigt/Ny på Gröndal

Tider

Priser

Bra att veta

KNIX Gröndal 

 

Förberedelser – det du bör tänka på innan

  • Ta med dig en vattenflaska med vätska, gärna med någon form av vätske-ersättning, t.ex. Resorb. Kroppen förbrukar mycket vätska under ett körpass även om det är mulet.
  • Vi hanterar kortbetalningar och Swish.
    Påfyllning av vatten kan göras vid toaletterna/kiosken.
  • Din motorcykel och utrustning ska vara i bra skick. Läs mer på hemsidan om vad vi kontrollerar. Det vore synd om exempelvis dåliga däck eller läckande packboxar skulle stoppa din utbildning.
  • Se till att du har tillräckligt med bränsle för hela Knixkörningen, så slipper du missa någon viktig del av utbildningen.
  • Vi gillar hojar med ljuddämpare som fungerar…
  • Var på plats i god tid, inskrivningen öppnar senast 12.30 och stänger 12.50
  • Alla platser i varje grupp är förbokningsbara boka.smcsodermanland.se
  • O B S Du måste vara vid inskrivningen senast 12.30 och kvittera ut din förbokade plats! annars måste vi låta platsen gå vidare till de som väntar i kön.

 

Första gången på Gröndal?

När du kommer till Gröndal första gången denna säsong måste du fylla i denna anmälan. Vid varje tillfälle måste du visa upp ett giltigt körkort.
Anmälningsblanektt till Gröndal

Inskrivning – var sker det?

När du kommer till Gröndal åker du fram till vår samlingsskylt på asfaltsplanen och parkerar MC:n där. Sedan går till det gråa huset vid banan, där skriver du in dig.

Vilken grupp ska jag köra i?

När du skriver in dig ska du berätta vilken grupp du ska köra i. Den som är helt ny och aldrig kört på bana förut kan bara välja grön eller gul grupp. Inskrivaren anger grupp och västnummer på anmälningsblanketten och lägger undan en väst med ditt nummer. Ta med blanketten och gå tillbaka till grusplanen där du parkerat motorcykeln. Där gör en funktionär säkerhetskontroll på din motorcykel.
Efter säkerhetskontrollen flyttar du motorcykeln till den kö som motsvarar din gruppfärg. Det finns hinkar i samma färg utplacerade.

Introduktion – för alla
Introduktion går alla en gång om året.

Det är ett ca femton minuter långt teoripass där vi berättar om hur det går till på en Knix, säkerhetsrutiner, ordningsfrågor samt hur flaggorna fungerar. Efter teoripasset får du din anmälningsblankett signerad av teoriinstruktören. Därefter kan du hämta ut din reserverade väst.

Säkerhetskontroll – vad är det? 

Det innebär att en funktionär gör en besiktning på din motorcykel och din skyddsutrustning som du har med dig(hjälm, skyddskläder, ryggskydd mm) och meddelar om det är okej att leda in motorcykeln in i depån. 
Om funktionären har synpunkter på säkerheten, gäller det att försöka fixa det före körning. Vi släpper inte ut någon deltagare på banan med undermåliga bromsbelägg, skadad hjälm etc. 

Ha alltid västen på – varför? 

Ha på dej västen hela tiden under kursdagen. Instruktörerna vill gärna se
var deras deltagare är, t.ex. om de vill samla ihop sin grupp och vill prata med dem.

Försäkring
För att kunna deltaga i en KNIX-kurs krävs att du har minst trafikförsäkring på din mc. Det är din egen skyldighet som deltagare att kontrollera om din vagnskadeförsäkring gäller på SMC-anordnad fortbildning. 

Hitta till Gröndal

Karta och vägbeskrivning till banan i Gröndal.
Från Eskilstuna följ E20 mot avfart 129 (från Västerås följer du väg 56 mot E20). 
Strax utanför Eskilstuna motorsportarena (300 m från motor 
vägen E20) finns en stor rondell, med skylt Motorsportarena. 

GPS: WGS 84(lat, lon): N59˚ 24.971’, E 16˚ 22.387’

Karta till Gröndal

KNIX

 

Knix