KNIX PÅ GTR MOTORPARK

Vad är viktigt?        Vad kostar det?        Vad behöver jag veta?

Vad är KNIX?

Knix är broms- och kurvkurs på asfaltsbana. På en KNIX-kurs tränar du på att öka din riskmedvetenhet och din färdighet att hantera din motorcykel. Då får du ökade säkerhetsmarginaler och större körglädje.

Du kör som på landsväg, men utan riskfaktorer som mötande trafik, gångtrafikanter, vilda djur eller grus på vägbanan. Kursen varvar praktik och teori, du kör efter egen förmåga i det tempo du känner dig trygg med. Du får gott om tid på dig att i varje pass hinna reflektera över och utveckla din körförmåga.

Alla typer av motorcyklister och motorcyklar är välkomna, alla har glädje av att vässa sina kunskaper. Våra intstruktörer är utbildade, examinerade och certifierade - det innebär att du får en kvalitetssäkrad kurs. 

Ett körpass är ca 15 minuter och efter passet återsamlas gruppen för reflektion och diskussion. Observera att personlig feedback inte kan ges i någon större utsträckning, det finns helt enkelt inte tid*, men om du vill ha hjälp med något specifikt, säg till en instruktör i din grupp så får du hjälp!

*Vill du utveckla din körning ytterligare, och få mer personlig feedback, rekommenderar vi att du bokar en avancerad kurs på storbana

KNIX Special 

 Knix Special är som vanlig Knix fast med ett specifikt tema. Det kan vara en Knix bara för tjejer, eller för en viss typ av hoj, en klubb-Knix, nybörjar-Knix eller något annat. Kursen läggs då upp efter deltagarnas specifika förutsättningar, men funkar i övrigt precis som vilken Knix-kurs som helst.

Ibland finns inga grupper att boka sig i vid Knix Special. Då bestämmer vi på plats hur vi ska dela upp deltagarna, tillsammans med dem.

KNIX-banan på GTR Motorpark

 Vår bana är större än de flesta andra knixbanor och det innebär att även stora motorcyklar har gott om plats. Den är 870 meter lång och kuperad med fina kurvpartier. Att köra på en motorbana är befriande roligt och man lär sig dessutom massor! 

Våra kurser har fokus på trafiksäkerhet och körglädje och de passar alla typer av hojar, även 125or och custom, och alla typer av hojåkare. Alla som har en motorcykel och körkort (eller övningskör), nybörjare likaväl som erfarna, är varmt välkomna. 

Från Eskilstuna följ E20 mot avfart 129 (från Västerås följer du väg 56 mot E20). 
Strax utanför Eskilstuna motorsportarena (300 m från motor vägen E20) finns en stor rondell, med skylt Motorsportarena. 

GPS: WGS 84(lat, lon): N 59 24.971 E 16 22.387

Här intill ser du vår bana. Om du jämför med de stora lastbilarna på parkeringen och den lilla gokartbanan till höger så ser du att banan är ganska stor för att vara en småbana.

Det är en liten bana med storbanekänsla, kan man säga.