Våra kurser

SMC Södermanland arrangerar grundkurser och vårt mål är att du ska bli en säkrare och tryggare förare samtidigt som du har kul!

Vi tränar på avlyst område och under överinseende av SMC-utbildade instruktörer, vilket gör att du inte bara väcker dina insomnade färdigheter utan också lär dig nya saker.

Klicka här för att boka plats kurs

Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om respektive kurstyp.

Avrostning Grus KNIX he
 
Syftet med denna kurs är att träna för den kommande säsongen. Du får ökade säkerhetsmarginaler och större körglädje.  Gruskurser som är anpassade för alla med målet är att du ska bli en säkrare och tryggare förare samtidigt som du har kul! På en KNIX-kurs tränar vi på att öka din riskmedvetenhet och din färdighet att hantera din motorcykel.   
 

 

 

 


Krav för deltagande i kurserna:

  • Din mc måste vara registrerad och godkänd (dvs besiktigad och skattad) för körning i trafik och vara minst trafikförsäkrad.
  • Du måste ha körkort för mc och godkänd hjälm, gärna även personlig skyddsutrustning såsom skinn- eller textilställ (jacka + byxa), stövlar och handskar. Vi rekommenderar starkt även ryggskydd.
  • Din mc kommer att säkerhetskontrolleras/besiktigas innan körning likväl som din utrustning. Tänk på skicket på hojens däck, drivpaket, bromsar och ev. oljeläckage. Vid undermånligt skick på hojen eller din skyddsutrustning, får du av säkerhetsskäl inte delta i körövningarna.
  • Du måste själv kontrollera att din försäkring gäller vid SMC´s fortbildningar.(vilket de flesta försäkringar gör idag, dock kan undantag finnas)!

Övningskörning med din handledare är tillåten på SMC:s grundkurser Avrostning och KNIX.  Ni betalar dessutom bara för en om ni vill delta båda två.

OBS! Återbetalning av erlagd kursavgift sker endast om kursen ställs in.

 

Klicka här för att boka plats kurs