VIKTIGT

Vad är Knix?        Vad kostar det?        Vad behöver jag veta?

Förberedelser – det du bör tänka på innan

Läs detta innan du bokar så att du vet vad du anmäler dig till. 

 • Ta med dig en vattenflaska med vätska, gärna med någon form av vätske-ersättning, t.ex. Resorb. Kroppen förbrukar mycket vätska under ett körpass även om det är mulet.
 • Vi hanterar kortbetalningar och Swish, inte kontanter.
  Påfyllning av vatten kan göras vid toaletterna/kiosken.
 • Din motorcykel och utrustning ska vara i bra skick. Läs mer på hemsidan om vad vi kontrollerar. Det vore synd om exempelvis dåliga däck eller läckande packboxar skulle stoppa din utbildning.
 • Se till att du har tillräckligt med bränsle för hela Knixkörningen, så slipper du missa någon viktig del av utbildningen.
 • Våra grannar gillar hojar med fungerande ljuddämpare.
 • Var på plats i god tid, i bokningsinformationen står när inskrivning (anmälan) börjar.
 • Alla platser i varje grupp är förbokningsbara Här bokar du din plats
 • OBS! Du tjänar på att betala din bokade plats direkt när du bokar. Senast tre (3) bankdagar innan kursstart ska du ha betalat för att vara garanterad din bokade plats. Efter det släpper vi den till de som står i kö.
 • Drop-in kostar 50:- mer än att förbetala och det finns inga garantier för att det finns drop-in-platser. 

Inskrivning – var sker det?

När du kommer till Gröndal åker du fram till skylten BESIKTNING på asfaltsplanen och parkerar MC:n där. Sedan går till INSKRIVNING, där skriver du in (anmäler) dig. Du ska kunna visa giltigt körkort i samband med inskrivningen. Du får en väst som du ska ha på dig under hela kursen.

Vilken grupp ska jag köra i?

När du bokar dig väljer du också vilken grupp du ska köra i. Vi kör 3 eller 4 hastighetsgrupper – det är viktigt att du väljer rätt grupp så att du får den utveckling du önskar:

 • Grupp 1 (grön grupp), passar dig som är ny med hoj, som inte kört Knix alls tidigare, eller som känner dig lite osäker. Tempot är lugnt.
 • Grupp 2 (gul grupp), passar dig med lite mer kurv-vana, som känner dig redo att ta nästa steg. Tempot är måttligt, som på en riktigt krokig landsväg.
 • Grupp 3 (blå grupp), passar dig som har vana av att köra Knix och som önskar lite större utmaning. Tempot är bitvis ganska högt.
 • Grupp 4 (röd grupp), passar dig som är van Knixare och som behöver vässa specifika detaljer i din körning. Tempot är högt i denna grupp.

OBS! Vi förbehåller oss rätten att flytta deltagera mellan grupperna om vi anser att det krävs för allas säkerhet och för att alla ska få ut som mycket som möjligt av kursen.

Säkerhetskontroll – vad är det? 

Det innebär att en funktionär gör en besiktning på din motorcykel.Om funktionären har synpunkter beträffande säkerheten, gäller det att försöka fixa det före körning. Vi släpper inte ut någon deltagare på banan med undermåliga bromsbelägg, skadad hjälm etc. 

Efter säkerhetskontrollen flyttar du motorcykeln till den kö som motsvarar din västfärg. Det finns konor i samma färg som den väst du har på dig.

Försäkring

För att kunna deltaga i en KNIX-kurs krävs att du har minst trafikförsäkring på din mc. Det är din egen skyldighet so m deltagare att kontrollera om din vagnskadeförsäkring gäller på SMC-anordnad fortbildning.  

Hitta till GTR Motorpark

Karta och vägbeskrivning till banan på GTR Motorpark.

Från Eskilstuna följ E20 mot avfart 129 (från Västerås följer du väg 56 mot E20). 
Strax utanför Eskilstuna motorsportarena (300 m från motor 
vägen E20) finns en stor rondell, med skylt Motorsportarena. 

GPS: WGS 84(lat, lon): N59˚ 24.971’, E 16˚ 22.387’

Karta till Gröndal