Storbanekurs på Ring Knutstorp

VILL DU BLI EN SÄKRARE MOTORCYKLIST?

Kursens fokus är att öka din säkerhet i trafiken och kursen vänder sig till dig som vill bli en säkrare förare och som vill lära dig i ditt egna tempo. SMC Skåne utbildar i fyra steg, (1-4), med individuell utbildning anpassad till dina behov. Du kan delta oavsett motorcykel eller tidigare erfarenhet av mc-körning.

VAD INNEHÅLLER KURSEN?
Du kommer under dagen genom kontinuerlig dialog med din instruktör att utveckla din mc-körning genom olika avsnitt; gaskontroll, blick, motstyrning, sittställning och individuell coachning. Du kommer att köra sex pass under dagen och få en total körtid på mer än 1,5 timme.

INDELNING
Körningen sker i en av fyra hastighetsgrupper; Grön, gul, blå och röd där grön är lugnast. Instruktörerna ser till att du kör i rätt hastighetsgrupp och med god säkerhetsmarginal.

KÖRKORT & PERSONLIG UTRUSTNING

Motorcykelkörkort för den motorcykel du kör är självklart ett krav. Du ska bära hjälm, kläder, stövlar, handskar och ryggskydd avsedda för motorcykelkörning. Heltäckande hjälm rekommenderas starkt.

MOTORCYKEL

Din motorcykel skall vara registrerad, besiktigad, i trafik och minst trafikförsäkrad.

Max 95 db gäller på banan och för hög ljudnivå kommer att leda till att du stängs av från kursen. Du kommer inte att få någon återbetalning vid ev avstängning.

- Har du eftermarknadssystem skall db-killer finnas monterad före säkerhetskontroll.

Det är tillåtet att köra med kraschkåpor under förutsättning att registreringsskylten finns synligt monterad. Har du halvslitna däck rekommenderar vi att du byter före kurs. Under en kursdag kör man ca 10-15 mil. Kom ihåg att ha full tank. Närmaste bensinmack finns i Kågeröd.

Du kan läsa Säkerhetskontroll för att kontrollera din motorcykel före kursdag.

 

ANMÄLAN
Kursdagen startar med inskrivning kl 07:00 till 07:30. Körpassen startar 09:00.
Vi räknar med att kursdagen slutar senast 16.30.

Boka kurs!

Tog du ditt körkort för mindre än ett år sedan? >> Klicka här!

Betalningsvillkor och avbokningsregler

Avbeställningsskydd

 

MAT & FIKA
Det ingår lunch, kaffe, chips och godis under dagen. Fika kan köpas hos Lucys Diner, som driver restaurangen påm Motorbanan Ring Knutstorp.