Bra Nock, Ystad (2022)

Äntligen, efter ett par års pratande och hinder pga Corona, fick Ystad-klubben Bra Nock och SMC Skåne äntligen till en träff!

Vi träffades på Hamnplanen i Ystad kl 10.00 under en strålande sol och på en vindstilla hamn. Vi var fyra SMC representanter som kompletterade Bra Nocks sju medlemmar.Drygt 15 minuter senare var det dags att kliva på bågarna och styra ut mot en okänd (för mig) runda i Ystad trakten, ledd av en rutinerad Cina. Sist körde Wickan och höll koll på att vi skötte oss.

Planerad rutt tog ca 1,5 timme inkl en paus vid Stiby kyrkan där vi rullade in till ljudet av högmässan.

Vid 12-tiden bjöd Bra Nock på finfina grillade korvar och hembakade kanelbullar… vilken lyx! SMC gick igenom verksamheten med fokus på vad våra medlemmars årsavgift går till.

Bra Nock har funnit sedan 2007 och startades av Rickard ”Wickan” Wikström och hans bättre hälft, Carina ”Cina” Felt. Idag har klubben 23 medlemmar, men inte fullt lika många körande medlemmar. Bara det visar att Bra Nock är en klubb för alla utan en massa måsten!

Klubben har inget eget klubbhus, men de brukar träffas hos varandra. Så pass ofta att klubben valt att köpa in ett alldeles eget ”hus”.

Bra Nock har tre regelbundna träffar – Bra Balans, Bra Väg Val och vart 3:e år kör de till Gotland – däremellan är det 1-2 planerade körningar i månaden.
Jag tror minsann att jag ska delta på något av dem, om inte annat så bara för att köra med det härliga gänget igen :)

Kika på filmsnuttarnaSMC Skånes Facebook sida, så får du höra vad några av klubbens medlemmar har att säga. Du kan också finna mer information om Bra Nock på Facebook.

 

/Inki, Ordförande SMC Skåne