Styrelsen i SMC Skåne

Följande personer sitter med i Styrelsen eller har ett uppdrag av SMC Skåne.

 

Ordförande
Ann-Sophie Hansson 
ordforande@smcskane.org

 
Vice ordförande
Sven Liljekvist
viceordforande@smcskane.org

Kassör
Extern tjänst
kassoren@smcskane.org

 

Sekreterare
Rolf Malmberg
sekreterare@smcskane.org

Sekreterare

Jag är pensionär, fd flygkapten i SAS. Tog MC-kort 1969. Med ett 20-års uppehåll för jobb, familj och barn har jag kört sedan dess. Kör en Kawasaki ZX10R och en Yamaha Fazer 1000 cc. Har suttit i SMC Skånes styrelse tidigare och denna gång sedan 2021 som sekreterare.

Gick min första kurs hos SMC 2005 och blev instruktör 2010. Instruerar i BKK, KNIX och Avrostning sedan dess. Är coach i Steg 5 och 6 (Road-racing) sedan 2016. Tog Road-racinglicens 2012 och tävlade 2013 – 2017. Är aktiv inom SVEMO (SVEnska MOtorsportförbundet) som tekniker, licensutbildare samt tränings- och tävlingsledare.

Informatör / Webmaster
Stefan Gangefors

informator@smcskane.org

webmaster@smcskane.org

 

Informatör

Jag har varit aktiv inom SMC sedan jag började som Instruktör på KNIX runt 2008. Suttit i Skånes styrlese sedan 2014 och känner att jag fortfarande kan göra skillnad i motorcyklistens vardag. Inblandad i de flesta verksamheter på ett eller annat sätt.

Till vardags jobbar jag inom IT och bor i Lund. Nuvarande båge är en Kawa VN 1600, men har även haft BMW F800 GSA. För tillfället letar jag både ny asfalthoj och en mindre grushoj att leka med.

Ledamot
Bo-Göran Hansen

Ansvarig - Vägspanarna
vagspanare@smcskane.org

Ledamot_Vägspanare

Ledamot
Marina Ghidini


Ledamot

Jag har haft motorcykel i 27 år och kört mestadels utomlands då jag bott i Italien i lika många år. Har varit ordförande i en italiensk klubb i många år och nu när jag är tillbaka i Sverige igen så vill jag dela med av mina erfarenheter och hjälpa till med arbetet i det svenska motorcykelförbundet.

Ledamot
Janeth Olsson

 

Ledamot

Började i styrelsen som suppleant, sedan valberedare och idag som ordinarie ledamot. Extra uppdrag är att jag fixar rabatter i Skåne till medlemmar.

Administrerar vår Facebook grupp "Tjejer Smc Skåne 2.0" och kommer arbeta med jämställdhet i MC-kollektivet.

Jag är idag en aktiv pensionär och njuter när jag kan köra iväg en runda med min röda Honda Shadow 600 från '92. Bor i Helsingborg.

Suppleant / Vice sekreterare
Angelina Rundqvist

Vice sekreterare

Suppleant
Ingvar StarkJag är en glad pensionär som gör det jag känner för varje dag.
Har kört mc sedan 17 år tillbaka och varit medlem i SMC lika länge.
Jag jobbar främst med trafikfrågor.

Suppleant
Annika Karlstein

Hej alla likasinnade mc-livsnjutare där ute! Jag har ganska nyligen upptäckt MC-körning som ett äventyrligt fritidsintresse jämte hästridning och skidåkning. I dag kör jag en BMW F700 GS och befinner mig gärna både på grus och asfalt.

Till vardags är jag Transport/tullchef. Utgår från Lund och hänger gärna med på spontana turer och aktiviteter.

Suppleant
Peter Myrbäck

Suppleant

Jag har varit aktiv i SMC School Skåne som Instruktör sedan 2008. Som instruktör brinner jag för att få vanliga hojåkare till kurserna. Kicken att se alla aha-uppleverser när nybörjarna fick göra första dagens resa var bra betalning för min nerlagda tid.

Själv har jag mest kört Harley men även lite adventurehoj. Just nu är jag "mellan hojar" men sneglar på veteranhojar för lite lugn körning. 

Jag bor i Helsingborg och är pensionär efter att ha varit teknisk chef på Öresundsbron.

Suppleant
Patricia Månsson

Suppleant

Tog A kortet -99 körde en Yamaha RD 350 med lite trim som gått på bana i några år. Fick familj å hoj körandet pausades.

Kör nu mycket när barnen flyttat på mina hojar Honda VTX 1300C å min panna på 1100. Är en glad social tjej med mycket energi.

Suppleant
Håkan Nilsson

Suppleant

Senast åren har mitt intresse för motorcyklar blivit allt större för hela familjen och mina vänner. Kör idag två motorcyklar Yamaha XVS 1100 Dragstar och en Honda NT 1100 som jag har mycket körglädje med.

Bedriver ett glasmästeri Glas i Skåne sedan 2015. Bor i Svedala sedan några år tillbaka. Jag har en filosofi att njuta av dagen och alla människor jag träffar har jag alltid någonting att lära mig av.

 

 

Valberedningen

Valberedningen har till uppgift att hitta personer som vill/kan sitta med i SMC Skånes styrelse.

Har du något förslag eller kanske du är intresserad av att sitta med?

Skicka ett mail till
valberedningen@smcskane.org

Janeth Olsson och Maria Hammar ansvarar för valberedningen

Maria Hammer (till höger)

Hej, jag är en levnadsglad SMC medlem av den kvinnliga sorten som brinner för hästkrafter i olika former. Fyrbenta, 2-hjuliga samt 10-hjul (är bussförare till yrket). Tog mitt MC-kort 2003 och kör sedan dess en Yamaha Virago 1100.

 

 

Revisorer

Det är revisorerna som håller ett vakande öga på styrelsen och ser till att allt går rätt till.

Charlotte Wängerud och Gundula Olsson

Charlotte Wängerud (till vänster)

Hej, jag har arbetat med redovisning och revision i många år. Jag är en hängiven hoj fantast som gärna också vill bli medlem och engagera mig i ert arbete. Hur som helst, jag bor i Munka-Ljungby och arbetar i Helsingborg. För tillfället kör jag med Sydskånes emse och har licens.

 

 

Ansvarig för Schoolverksamhet

Ola Barthel (knix, grus, avrostning)
Rickard Rafstedt (bkk)
Martin Svensson (sport)

 


0705- 33 51 05