FIM-Rally 2019

Vill du ha kul tillsammans med massor av motorcyklister från hela världen? Då ska du åka på FIM-Rally.

FIM-Rallyt är ett internationellt möte för motorcyklister med 1000-1500 deltagare från ett 25-30 tal olika länder. Syftet är att knyta kontakter mellan motorcyklister och sprida det arrangerande landets kultur och traditioner genom uppträdanden, guidade utflykter, mat med mera. Men FIM-Rally är även ett slags världsmästerskap i touring samtidigt som det är en kul trevlig MC-träff med massor av trevliga människor. Rallyt byter arrangörsland varje år.
FIM-Rally är vad vi brukar kalla "världsmästerskap i touring". Tävlingsdelen i FIM-Rally handlar bland annat om antal deltagare och körsträcka bland de anmälda deltagarna från olika länder. I denna folder kan du läsa mer om vad ett FIM-Rally är. 

 

FIM-Rally 2020 i Foligno, Italien

Nästa år arangeras FIM-Rallyt i Italien mellan den 24 och 26 juni. 

Läs mer på arrangörens oficiella sida.

Bokningen för nästa års FIM Rally öppnar i vinter.


FIM-Rallyt 2019 i vårt grannland

I slutet av juli samlades hojåkare från hela välden i vårt grannland för årets FIM Rally. Träffplatsen var Roskilde och 899 motorcyklister från 27 olika nationer samlades för att uppleva Danmark tillsammans. Många passade på att besöka Roskilde Domkyrka som anses så unik att den ingår i UNESCOS lisa på världsarv. Ville man prova på att ta sig fram på annat sätt än med hojen kunde man färdas på gammalt hederligt vikingavis till sjöss och dessutom beskåda fem original av vikingaskepp som finns bevarade på Vikingaskeppsmuseet. På Ragnarockmuséet kunde deltagarna dessutom resa i musikens värld genom 1950-talets rock ´n roll genom 80-talets popkultur in i dagens rytmer.

För 74:e året i rad träffades man för att göra upp det som brukar kallas för Världsmästerskapet i MC-Touring och Sverige tog hem tre förstapriser under FIM Rallyt. FMCK Varberg vann Bohemia Callange med sina åtta militär MC på 250cc, Sverige vann också Romania Challange med flest motorcyklar över 500cc och Touring Challange med flest antal förare. Därtill vann Sundsvalls MCC ett första pris bland MC-klubbar på FIM Rallyt. Trots att vi hade flest motorcyklar och deltagare i mål tog Italien hem vandringspriset FIM Challange som avgörs av längst sammanlagda färdsträcka.

Roskilde bjöd på ett välorganiserat rally med fin träffplats, camping samt parkering och deltagarna blev väl omhändertagna av trevliga och rutinerade funktionärer.

 

Trevliga berättelser från tidigare FIM-Rallyn

Bilder från tidigare års FIM-rallyn

FIM-Rally 2017 i Sundsvall

FIM-Rallyt 2014 i Tammerfors


Samling för nationalparad, Österrike 2011

Dags för nationsparad, Österrike 2011

Svenskar vid Olympiastadion, Berlin 2006.

Båtutflykt i Berlin 2006.

Paraden på väg i Österike 2011.

En mängd svenska Världsmästare 2011 i Österrike.