Gruskurs 2019

Gruskurs

Välkomna till SMC Gävleborgs gruskurser. Känner du dig bekväm med grusvägar och tar gärna en liten extra sväng på grusvägar? Denna kursdag syftar till att öka kunskapen hur motorcykeln beter sig på grus. Och hur man mest effektivt bromsar på grus, både med ABS och utan.

  • Gruskurs Steg 1L för motorcyklar, 2019-05-19 [Info & anmälan]
  • Gruskurs Steg 1 för motorcyklar, datum ej klart
  • Gruskurs Steg 2 för motorcyklar, datum ej klart

Steg 1L
Denna kursdag syftar till att öka kunskapen hur motorcykeln beter sig på grus. Och hur man mest effektivt bromsar på grus, både med ABS och utan.

Steg 1L är en kurs som riktar sig till alla motorcyklister, oavsett hojtyp och däck. Kursen omfattar gaskontroll, bromsövningar och enklare kurvövningar. Kursen genomföres sittandes på mc'n.

Steg 1
Denna kursdag syftar till att öka kunskapen hur motorcykeln beter sig på grus. Och hur man mest effektivt bromsar på grus, både med ABS och utan. Steg 1 är en kurs som riktar sig till alla motorcyklister, oavsett hojtyp och däck. Kursen omfattar gaskontroll, bromsövningar och enklare kurvövningar. Kursen genomföres både sittandes och ståendes på mc'n. Ni som har ABS på er mc kan kolla hur man ev kan stänga av ABS för att känna på skillnaden.

Steg 2
Denna kursdag syftar till att öka kunskapen hur motorcykeln beter sig på grus. Och hur man mest effektivt bromsar på grus, både med ABS och utan. Steg 2 är en kurs som riktar sig till motorcyklister som gärna kör grus, oavsett hojtyp och däck. Kursen omfattar gaskontroll, bromsövningar och enklare kurvövningar. Kursen genomföres framförallt ståendes på mc'n. Ni som har ABS på er mc kan kolla hur man ev kan stänga av ABS för att känna på skillnaden.

 

Plats
Vi kommer hålla till på parkeringsplatsen vid Storviks Sportcentrum och dess närhet. Alla motorcyklar är välkomna, men kursen riktar sig framförallt till de som helst åker asfalt.

Anmälan
Anmälan är komplett när betalning är genomförd, senast 180731. Observera att anmälan är bindande och ingen återbetalning medges. Betalning till PG 674849-5 eller Swish 1230997346. Märk anmälan med ert namn+Grus 2.


VAR HÅLLS KURSEN?


Visa större karta