Gruskurser på Sättna

2013-08-19

Vi arrangörer vill tacka alla deltagare för en riktigt fin helg med många framgångar och god utveckling i var och ens körteknik! Riktigt bra och fint jobbat!!


Trots prognos om tidvis regn i dagarna två så sprack det upp och blev fint väder, nästan lite för fint till och med.
Detta var andra gången vi genomförde utbildning av detta slag på denna anläggning hos Sundsvall Raceway. Tack vare anläggningens resurser kunde vi samköra utbildningar då vi på lördagen hade Knixutbilningar också.

Det var deltagare från Hedemora, Stockholm, Gävle, Örnsköldsvik och Sundsvall (omnejd) - riktigt trevligt när det blir från så många olika ställen här i riket! :)

På lördagen genomfördes den sk Rookie kursen som fungerar som en anpassningskurs till körning på detta underlag (grundkurs).

Söndagen ökade tempot och vi körde alltså Enthusiast kursen (avancerad) som avser precis vad namnet säger. Det är lika härligt att varje gång denna kurs körs att det kör omkring så mång med ordentliga leenden och glada rop när de olika momenten lyckas.

De båda kurserna tillsammans täcker i stort sett hela utbildnings modellen som SMC har, dvs Steg 1-4, och de bearbetar var och en med största fokus på Körteknik och Ergonomi.

Vi vill åter tacka alla som kom och återkommer på vår kurser och det är så roligt att se hur ni utvecklas. Vi hoppas att ni alla fått med er en ordentlig skjuts på vägen framåt i din/er utveckling som förare och att fortsättningsvis kan göra dina/era resor på ett än mer tryggt sätt.

Vi hoppas också förstås att vi snart ses igen!

Nästa kurstillfälle är preliminärt första helgen i maj 2014.

Mvh, Peter Janulf och Andreas Norrby