Träff med klubbarna

2020-10-14

SMC Blekinge skickade ut en inbjudan till länets SMC-anslutna klubbar. 3 klubbar nappade och kom till träffen som hölls på Solsta Towers i Asarum.

Klubbarna är en av grundpelarna i SMC och ett samarbete är av stor vikt. Det var god stämning och god fika. Tack Maria på Solsta Towers som alltid ställer upp. 

MCK Flamman, Hökarna och BMC slöt upp. Mötet började med information om SMC Blekinges verksamhet. Under fikat diskuterades bland annat förväntningar och genom vilka kanaler vi kan kommunicera med varandra. Framöver kommer vi att hjälpas åt att sprida information om aktiviteter, evenemang och på sätt nå ut till fler.

Klubbarna såväl som SMC har få ungdomar i sina verksamheter och vi diskuterade vad det beror på och vad vi kan göra åt det. Även huruvida det finns ett behov av att bjuda in enbart kvinnor/tjejer som kör motorcykel till en sittning diskuterades. Detta är redan planerat, 27/10 på Ronneby Brunn. Ett önskemål som klubbmedlemmarna uttrycker är kurser/utbildning vilket ju är mycket positivt. SMC Blekinge planerar för avrostning i form av "Skoj på hoj" samt gruskurser nästa säsong. Vi hoppas då nå ut till fler i och med detta samarbete. 

MCK Flamman har runt 45 medlemmar. Den välkända Karlshamnsklubben fyllde 50 i år. Det skulle firas stort men som ni säkert förstår satte Corona stopp för det. Man kan fira i efterskott, tänker jag och hoppas att de får revansch 2021. 

Hökarna RMCK är etablerat i Ronneby och firar 50 år 2021. För att fira detta planeras en klubbresa och annat jippo 15 maj. Klubben har idag drygt 30 medlemmar. Aktiviteter och inarbetade evenamang hittar du på deras hemsida. 

BMC, Blekinges motorcyklister har idag 169 medlemmar men 4 är på ingång. De har återkommande välkända aktiviteter som Onsdagskörning, Nationaldagskortegen och MC-orientering. Nästa år har klubben 20-årsjubelium. 

TACK för ett trevligt och givande möte! Nu har vi ännu mer att se fram emot nästa MC-säsong.