SMC Blekinges styrelse

Styrelsemedlemmar 2022

 

Roger Breiner, Karlshamn
Ordförande

Jag är en hängiven MC åkare sedan många år tillbaka. Trivs med körningar både inom Sverige som utanför våra gränser. Så många mil blir det varje år. Min första MC var en Zündapp KS100. Sedan blev det många motorcyklar av olika typer under årens lopp custom, sport och touringhojar. För tillfället kör jag en BMW R 1250 RT.

Är numera pensionerad efter en massa år som Marinofficer. Bor sedan ett par år tillbaka i Karlshamn med min hustru.

 

Åsa Willander S, Asarum
Ledamot, Informatör, sekreterare
asa.willander@smcblekinge.se

Motorcyklar har alltid funnits i mitt liv på ett eller annat sätt. Den första egna hojen blev en Yamaha XJ 600 Diversion som 2014 byttes ut mot en nyare i samma modell. Med tiden har mc-körandet mer blivit en social hobby och jag har lärt känna nya människor med mc-intresse. Jag är mellanstadielärare, bor med min man utanför Asarum, vi har 3 vuxna barn och 3 barnbarn. Jag gillar att träna, rida och köra på hojsemester.

Genom att engagera mig i SMC Blekinge får jag ut ännu mer av mitt motorcykelintresset. 

 

Kent Hård, Ronneby
Ledamot, Vice Ordförande, webb
kent.hard@smcblekinge.se

Jag är inflyttad till Ronneby (Spjälkö) från Haninge söder om Stockholm, flyttade hit 2019, vi har tre vuxna grabbar och 2 barnbarn tillsammans.
Kört MC nästan hela livet, började som 16-åring med 125:a sen har det varit sporttouring i olika former, Kawasaki, Suzuki, BMW, Triumph. Nuvarande hoj är en BMW S1000Xr. Medlem i SMC under många år.

Är med i SMC Blekinge för att jag tycker att det är viktig med lokalt engagemang och ett fungerande föreningsarbete! 


 

Sara Sundelin, Ronneby 
Ledamot, vice sekreterare
sara.sundelin@smcblekinge.se

Jag har länge velat köra motorcykel och under pandemin började jag övningsköra. Det blev många mil och mycket övning, bland annat till Norge och Dalsnibban, Hardanger och Örnesvingen på en Yamaha Fazer -01. Vilka vyer, som en tavla! Nu har jag en Yamaha Fazer 600 från 2008 och vill byta upp mig när jag känner mig säker.

Bor i ett hus i Ronneby med min dotter och har en utflugen son. Mina övriga intressen är att resa, fixa hemma, träffa vänner, gym och fotografera. Jobbar som projektledare inom Region Blekinge. Genom SMC kan jag bidra, lära mig nya saker och träffa nya människor med samma intresse. 

 

 

 

 

Jörgen Wall, Johannishus
Ledamot, MCT, Instruktör
jorgen.wall@smcblekinge.se

Egentligen skulle jag ta flygcertifikat och hade allt klart men luftfartverket sa nej, så det blev MC istället. 30 år senare och på min 5:e hoj så har jag inte ångrat det.

Det började med en Honda CB750F, Suzuki GSX1100E, Honda XL1000V Varadero,  BMW F650GS Dakar och slutligen BMW F800GS.  Jag började tidigt resa med hojen och det gick mer  och mer över till äventyrstouring. Numera består resorna av grusvägar, hängmatta och lägereld. En kombination av MC och mitt andra intresse vandring och vildmarksliv då jag fick lägga ryggsäcken på hyllan efter en fotskada.

 

Krister Arvidsson, Ronneby
Ledamot, Kassör
krister.arvidsson@smcblekinge.se

Nybliven pensionär från att varit livsmedelshandlare i 26 år på flera olika orter. Jag är inflyttad skåning och har varit medlem i SMC sedan jag köpte min första hoj 1976 en Yamaha elektric och har kört de flesta av de största märkena och favoriten just nu är Triumph Rocket 3 GT.

Jag engagerade mej i styrelsen när det var risk för att SMC Blekinge skulle läggas ner och har haft rollen som kassör ett par år

 

 

 

Claes Flokén, Karlshamn
Ledamot
claes.floken@smcblekinge.se

Jag började övningsköra 2018, då köpte jag min förstahoj Honda shadow 1100-94, har även en yamaha xj900-98 och en Harley Davidson electra glide -01. Jag fick mitt körkort 2019 så jag är rätt ny i hoj världen. Jag har alltid varit motor intresserad, har även en Buick skylark -70 som fortfarande är i delar efter 30 år.

Bor i Karlshamn med min fru Anna Arlid o en av hennes söner, har själv två utflugna döttrar. Jag blev inröstad förra året i styrelsen som ledamot.

Jörgen Åkesson, Lyckeby
Suppleant
jorgen.akesson@smcblekinge.se 

Mitt MC -intresse har jag haft sedan jag köpte min Honda CB 125 som 16-åring. Har under åren ägt ett par Honda CB 750, Kawa 500 (3-pip), BMW R75/6, Yamaha XJ 900 och Triumph Tiger 955i.

Nu kör jag BMW R1200 GSA och Yamaha XT 660R.

Pensionerades från Roxtec i februari 2022.

Utöver MC lägger jag min tid på olika former av fysisk träning. Är ledare på Friskis&Svettis. Har två vuxna döttrar och 3 barnbarn.

Anna Arlid, Karlshamn 
Suppleant
anna.arlid@smcblekinge.se

Jag heter Anna Arlid och jag sitter spätta bakom min man, Clas Flokén. Jag har en utflugen son och en som bor hemma med mig och Clas.

Vi bor bredvid torget i Karlshamn. Vi och de vuxna barnen älskar gå på rockkonsert och på Sweden Rock. Vi är rätt så nya i hojvärlden. Min man tog körkortet 2019 och sedan dess har vi älskat att ligga på vägarna. Nu har vi en Hd Elektra glide. Jag blev invald i styrelsen 2022, ny därmed.

Carina Breiner, Karlshamn 
Revisor
carina.breiner@smcblekinge.se

Motorcykelintersset har alltid funnits i mitt liv. Tog mitt MC-kort 2012. Körde då en Suzuki VL800 Volusia. Sedan blev det en BMW F700GS men denna typ av MC föll inte riktigt mig i smaken. Trivs bättre på landsvägarna.

Kör numera en BMW R1250RT efter provat på de stora modellerna av BMW som 1600 GT o 1600 Bagger. Kör regelbundet både inom och utom Sverige. De gamla öststaterna som Polen, Öst Tyskland o Ungern tillhör favoriterna. Tyvärr så har den tråkiga pandomin satt lite käppar i hjulet för    dessa MC resor. Ser fram emot nya Europaturer kommande år tillsammans med min make. Distriktets revisorsroll skall bli kul o intressant att delta i samt utvecklande för min del. Bor i Karlshamn.

Valberedning

Har du något förslag eller kanske själv är intresserad av att vara med i Styrelsen. Ta då kontakt med våra valberedare:

Ola Mellqvist, Lyckeby
Valberedning
ola.mellqvist@smcblekinge.se

Jag är pensionär som verkligen gillar att köra motorcykel. Kan inte tänka mig ett liv utan mc, det ger mig så otroligt mycket med kompisar och härliga upplevelser. Jag är en Bumse-chaufför, är inne på min 11e BMW just nu, en R1250GSA, fantastisk bra och trevlig hoj. Har kört runt och upplevt europa och hela norden på MC, mina favoriter bland dessa länder är nog Norge och Österrike.

I sommar ska jag och min son ta en veckorunda i Sverige och senare ska jag åka med SMC ned till Rumänien, ska bli toppenkul. För övrigt bor jag i villa i  Lyckeby, har även hund och segelbåt. Gillar att träna och är sportintresserad. Jag har jobbat i mer än 40 år som sjöofficer och varit till sjöss nästan hela denna tid, ett fantastiskt roligt och trevligt arbete. Är född i Norrland men bott i Karlskrona sedan 1973. Jag har 2 vuxna barn och 3 st barnbarn. Ser fram emot att bidra i SMC blekinge som valberedare.

Stephan Fällgren, Ronneby 
Valberedning
stefan.fallgren@smcblekinge.se

Bor i Ronneby och började köra hoj 1996 och har kört 5 olika hojar under åren. Började med Suzuki GR 650 ,Suzuki VX 800, Yamaha 900 diversion. De två senaste hojarna  har varit Yamaha Super Tenere 1200. Jag är även medlem i BMC - Blekinge MotorCyklister och gillar klubben och gemenskapen där hoj runder och fina vägar är ett livselexir.

Mitt andra stora intresse är trädgård och växter  odlar gärna det som ska ätas. Mina 2 barn är också viktiga för mig och mina två barnbarn.