SMC Blekinges styrelse

Styrelsemedlemmar 2024

 

Roger Breiner, Karlshamn
Ordförande

Jag är en hängiven MC åkare sedan många år tillbaka. Trivs med körningar både inom Sverige som utanför våra gränser. Så många mil blir det varje år. Min första MC var en Zündapp KS100. Sedan blev det många motorcyklar av olika typer under årens lopp custom, sport och touringhojar. För tillfället kör jag en BMW R 1250 RT.

Är numera pensionerad efter en massa år som Marinofficer. Bor sedan ett par år tillbaka i Karlshamn med min hustru.

 

Kent Hård, Ronneby
Ledamot, Vice Ordförande, Webbmaster
kent.hard@smcblekinge.se

Flyttade till Ronneby (Spjälkö) november 2018 från Haninge söder om Stockholm, vi har tre vuxna grabbar och 3 barnbarn tillsammans.

Kört MC nästan hela livet, började som 16-åring med 125:a sen har det varit sporttouring i olika former, Kawasaki, Suzuki, BMW, Triumph. Nuvarande hoj är en BMW S1000Xr. Medlem i SMC under många år.

Är med i SMC Blekinge för att jag tycker att det är viktig med lokalt engagemang och ett fungerande föreningsarbete och har nu varit med i Styrelsen ca 3 år, varav de flesta i en Pandemi, märkliga tider!

Skönt att vi nu ser en "normal" MC säsong framför oss!

 

Margaretha Bäckström
Sekreterare
margaretha.backstrom@smcblekinge.se

Mitt mc intresse började som spätta i unga år men 2002 bestämde jag att nu var det dags för egen båge. Började med Yamaha Intruder, fortsatte med Triumph Speedmaster för att sedan i flera år köra Harley Fat Bob. Nu har jag växlat om och kör Yamaha Tracer. Några turer neråt Tyskland, Danmark och till favoritlandet i Norge har det blivit. Bor i Holmsjö, norr om Karlskrona tillsammans med maken Peter. Tre utflugna barn och ett barnbarn. Ser fram mot arbetet och engangemanget i Blekinge SMC och många goa hojmil.

 

Niklas Krook 
Ledamot, Informatör
niklas.krook@smcblekinge.se

”En Skåning som bara svettas när han äter”. Kört MC sedan födseln, om man räknar in alla mopeder med ”ställbara” munstycken samt effektavgasrör. Kört Kawasaki, Ducati och kör nu en BMW R1250R. Man blir ju äldre med tiden och behöver sitta lite mer ”gubbigt” numera.

Född i Malmö, men bott i Småland mestadels av mitt vuxna liv, men har nu flyttat ner till Sölvesborg, tillsammans med min Quinna i livet. Driver numera ett eget aktiebolag som Byggkonsult, men har varit Arméofficer i många år och VD, i ett flertal olika tillverkande svenska bolag.

Är sedan senaste SMC Blekinges årsmöte en nyinvald ledamot, i styrelsen, och har där fått rollen som INFORMATÖR. Så ni lär alla höra mer ifrån mig framöver.

 


 
Annelie Börjesdotter Tedenlid 
Ledamot, vice sekreterare
annelie.borjesdotter-tedenlid@smcblekinge.se

Jag har enda sen barndomen varit omgiven av en motorintresserad familj. Detta intresse har följt mig upp i vuxen ålder, nu 55+. Så när jag fick förfrågan för några månader sedan om att bli medlem i SMC och därtill också bli invald i styrelsen så blev jag såklart positiv till detta. I dagsläget har jag en Harley Davidson trike och en Suzuki SV 650. Att jag har fått förtroendet att sitta med i SMC:s styrelse innebär för mig att aktivt kunna arbeta för vad som kul, säkert och utvecklande för MC-åkare. 

 

 

 

 

Krister Arvidsson, Ronneby
Ledamot, Kassör
krister.arvidsson@smcblekinge.se

Nybliven pensionär från att varit livsmedelshandlare i 26 år på flera olika orter. Jag är inflyttad skåning och har varit medlem i SMC sedan jag köpte min första hoj 1976 en Yamaha elektric och har kört de flesta av de största märkena och favoriten just nu är Triumph Rocket 3 GT.

Jag engagerade mej i styrelsen när det var risk för att SMC Blekinge skulle läggas ner och har haft rollen som kassör ett par år

 

 

Clas Flokén, Karlshamn
Ledamot, KUA, Kurs och utbildningsansvarig  
clas.floken@smcblekinge.se

Jag började övningsköra 2018, då köpte jag min första hoj Honda shadow 1100-94, har även en yamaha xj900-98 och en Harley Davidson electra glide -01. Jag fick mitt körkort 2019 så jag är rätt ny i hoj världen. Jag har alltid varit motor intresserad, har även en Buick skylark -70 som fortfarande är i delar efter 30 år.

Bor i Karlshamn med min fru Anna Arlid o en av hennes söner, har själv två utflugna döttrar. Jag blev inröstad förra året i styrelsen som ledamot.

 

Jörgen Åkesson, Lyckeby
Suppleant
jorgen.akesson@smcblekinge.se 

Mitt MC -intresse har jag haft sedan jag köpte min Honda CB 125 som 16-åring. Har under åren ägt ett par Honda CB 750, Kawa 500 (3-pip), BMW R75/6, Yamaha XJ 900 och Triumph Tiger 955i.

Nu kör jag BMW R1200 GSA och Yamaha XT 660R.

Pensionerades från Roxtec i februari 2022.

Utöver MC lägger jag min tid på olika former av fysisk träning. Är ledare på Friskis&Svettis. Har två vuxna döttrar och 3 barnbarn.

 

Anna Arlid, Karlshamn 
Suppleant
anna.arlid@smcblekinge.se

Jag heter Anna Arlid och jag sitter spätta bakom min man, Clas Flokén. Jag har en utflugen son och en som bor hemma med mig och Clas.

Vi bor bredvid torget i Karlshamn. Vi och de vuxna barnen älskar gå på rockkonsert och på Sweden Rock. Vi är rätt så nya i hojvärlden. Min man tog körkortet 2019 och sedan dess har vi älskat att ligga på vägarna. Nu har vi en Hd Elektra glide. Jag blev invald i styrelsen 2022 och omvald 2023.

 

 

Ola Mellqvist, Lyckeby
Revisor
ola.mellqvist@smcblekinge.se

Jag är pensionär som verkligen gillar att köra motorcykel. Kan inte tänka mig ett liv utan mc, det ger mig så otroligt mycket med kompisar och härliga upplevelser. Jag är en Bumse-chaufför, är inne på min 11e BMW just nu, en R1250GSA, fantastisk bra och trevlig hoj. Har kört runt och upplevt europa och hela norden på MC, mina favoriter bland dessa länder är nog Norge och Österrike.

I sommar ska jag och min son ta en veckorunda i Sverige och senare ska jag åka med SMC ned till Rumänien, ska bli toppenkul. För övrigt bor jag i villa i  Lyckeby, har även hund och segelbåt. Gillar att träna och är sportintresserad. Jag har jobbat i mer än 40 år som sjöofficer och varit till sjöss nästan hela denna tid, ett fantastiskt roligt och trevligt arbete. Är född i Norrland men bott i Karlskrona sedan 1973. Jag har 2 vuxna barn och 3 st barnbarn.

Valberedning - 2 st vakanser

Har du något förslag eller kanske själv är intresserad av att vara med i styrelsen eller bilda en Valberedning. Kontakta Styrelsen för mer info: styrelsen@smcbleking.se