Distriktsspalten

2020-09-05

Hej Blekinge!
Min hjärna tog semester så pass att jag missade deadline till MC-Folket. Därför ses vi här. Välkomna!

Blekinge

Åsa Willander

informator@smcblekinge.se

 

Hej Blekinge! 

Hoppas er sommar varit rolig, aktiv och minnesvärd trots allt. För min egen del var en veckas MC-körning i Göteborg höjdpunkten. Utan den hade jag inte varit nöjd med min MC-sommar. Sverige är så fantastiskt vackert och att köra hoj på fina, kurviga vägar i vacker skiftande miljö är helt magiskt. Vi hade dessutom två lokala guider som gjorde upplevelsen ännu bättre. Nu var det min kusin och hennes särbo, de bor i Göteborg men då de å andra sidan semestrade i Skåne föddes idén att hitta en lokal guide till dem. I SMC-appen finns visserligen tips på rundor men jag skickade en förfrågan till styrelsen i SMC Skåne. Det ledde till att en man i valberedningen, som spenderar mycket tid på de skånska vägarna, tog sig tid att möta upp dem i Blentarp och guida dem på fina vägar i vackra Skåne. Det blev så lyckat och uppskattat. Tack Bengt! Kanske något att utveckla i distrikten? Kom gärna med idéer och förslag. 

 

Aktiviteter 

Två MC-fikarundor har SMC Blekinge genomfört under sommaren. Första rundan gick till Konferens och Gårdshotellet Vånga 77.1 i Villands Vånga och den andra till Mormors Bakeri i Nötabråne. Man kan välja att köra gemensamt eller ta sig dit på egen hand och väl på plats bjuder vi på kaffe och fralla. I styrelsen gläds vi åt att detta har blivit populärt och ett känt evenamang hos fler och fler hojåkare i Blekinge. Det ger oss möjlighet att träffa våra medlemmar samt värva nya. Vid dessa två tillfällen lottade vi ut presentkort skänkta av MMG MC&ATV i Karlshamn.  

 

Samarbete med andra distrikt

När SMC Skåne arrangerade Knix på Åsum Ring i juli var jag och Nadja med som resurs. Vi blev väl mottagna och fick hjälpa till som flaggvakter på banan. Som två nybörjare inom detta område var vi eld och lågor, så lärorikt och roligt! Utbildningsgruppen jobbar tillsammans med SMC Skåne för ett gemensamt Knix på Åsum Ring, kanske senare i höst. 

 

Våra kanaler

Aktiviteten på vår Facebook-sida stiger. Fler lägger upp bilder och kommentarer, sidan har fått fler följare och gilla-markeringarna steg med 75% juli-augusti. Under sommaren har många delat med sig av sina mc-turer och fikaställen.  Hjälp oss att sprida medvetenheten om SMC Blekinges kanaler till medlemmarna. SMC Blekinges hemsida används för envägskommunikation/monolog för att sprida information, nyheter, upplysningar och då 

direkt återkoppling inte är nödvändig. Facebook använd för att skapa dialog med och mellan medlemmarna och gör direkt och snabb återkoppling möjlig. MC-folket får du i handen och når på så sätt alla medlemmarna. I distriktsspalten syns vi i ett sammanhang, SMC Centralt (om jag inte har missat manusstoppet vill säga!) och används för att berätta om vad som hänt och vad som ska hända i distriktet. 

 

Vi eftersträvar hela tiden mer samarbete, dialog och kommunikation med medlemmarna och klubbarna. Det är så vi blir ett aktivt distrikt som utvecklas och har kul tillsammans. Kent Hård behöver er hjälp i valberedningen. Skicka ett mail om till kent.hard@smcblekinge.se om du intresserad. 

 

Ett sätt att träffa styrelsen och andra medlemmar är att hänga med på säsongens sista MC-fikarunda, lördagen 19 september. Vi samlas i Ronneby vid Viggenområdet kl 11.00 för en gemensam runda med fikastopp på Cafe Sött & Salt i Kristianopel. 

 

På gång

MC-fikarunda, en gruskurs/utbildning på grus samt att bjuda in de lokala klubbarna till en allmän dialog om hur vi kan utveckla ett samarbete. Fortsatt samarbete med länets trafikskolor så fort det är möjligt och en MC-mässa 2021 i Ronneby. 

Nu hoppas jag på en fin höst som bjuder in till härliga rundor!

Ha det gott! 

//Åsa Willander