SMC Blekinges styrelse

Roger Breiner, Karlshamn
Ordförande

Jag är en hängiven MC åkare sedan många år tillbaka. Trivs med körningar både inom Sverige som utanför våra gränser. Så många mil blir det varje år. Min första MC var en Zündapp KS100. Sedan blev det många motorcyklar av olika typer under årens lopp custom, sport och touringhojar. För tillfället kör jag en BMW R 1250 RT. Är numera pensionerad efter en massa år som Marinofficer. Bor sedan ett par år tillbaka i Karlshamn med min hustru.

 

 

Åsa Willander S, Asarum
Informatör
asa.willander@smcblekinge.se

Motorcyklar har alltid funnits i mitt liv på ett eller annat sätt. Den första egna hojen blev en Yamaha XJ 600 Diversion som 2014 byttes ut mot en nyare i samma modell. Med tiden har mc-körandet mer blivit en social hobby och jag har lärt känna nya människor med mc-intresse. Jag är mellanstadielärare, bor med min man utanför Asarum, vi har 3 vuxna barn och 2 barnbarn. Jag gillar att träna, rida och köra på hojsemester. Genom att engagera mig i SMC Blekinge får jag ut ännu mer av mitt motorcykelintresset. 

 

 

 

 

 

 

 

Kent Hård, Ronneby
Valberedning

Jag är inflyttad till Ronneby (Spjälkö) från Haninge söder om Stockholm, flyttade hit 2019 med sambo och en son, vi har tre vuxna grabbar och ett barnbarn tillsammans.
Åkt MC nästan hela livet, började som 16-åring med 125:a sen har det varit sporttouring i olika former, Kawasaki, Suzuki, BMW, Triumph. Nuvarande hoj är en Suzuki Bandit 1200S. Medlem i SMC under många år. Är med i SMC Blekinge för att jag tycker att det är viktig med lokalt engagemang och ett fungerande föreningsarbete! 

Vet ni någon eller vill själva vara med i Styrelsen, hör gärna av er eller kom med tips!


 

 

Magnus Vigerlöf, Ronneby 
Sekreterare 
magnus.vigerlof@smcblekinge.se

Jag har varit medlem och aktiv inom SMC Blekinge i mer än 10 år. Jag blev Grundinstruktör 2010 och tycker det är enormt kul att se folk utvecklas och jag känner en stor tillfredsställelse att kunna vara en bidragande del till att deltagare lyckas.
Mina första motorcyklar var sporttourers. Min nuvarande MC är en BMW F850GS. Den förra var med mig på resor både upp till Island och ner till Afrika. Med bas i Ronneby där jag bor har jag utforskat stora delar av Blekinges vägnät, både underbar asfalt och härligt krokiga grusvägar. Så att sätta ihop en dagstur i Blekinge är inget problem för mig.

 

 

 

 

Stefan Thomasson, Ronneby

Ledamot 

Stefan som bor i Ronneby gillar alla motorcyklar men kanske speciellt italienska.
Han kör själv en Moto Guzzi.

 

 

 

 

Nadja Dolgova, Karlshamn
Suppleant

MC körning är en av mina största fritidsintressen, och jag älskar att
köra runt på upptäcktsfärd efter olika caféer och sevärdheter både i
Blekinge och utanför. Jag tycker även om att kunna kombinera MC
körningen med fotografering, vilket gör det extra roligt att köra runt
och leta efter det vackra och ovanliga i naturen. Motorcykeln för mig är både frihet och spänning, och jag tycker det är underbart att träffa andra likasinnade människor och speciellt när man får chansen att utveckla sig på kurser. Jag tror att Blekinge har en stor potential för att utvecklas som MC-region med både aktiviteter och utbildningar, och därför tyckte jag
det var spännande att gå med i SMC Blekinge. Under övrigt tid studerar jag vid Lunds universitet.

 

Jörgen Wall, Johannishus
Ledamot, MCT

Jag har kört MC sedan 1989, varit medlem i SMC sedan 1991 och aktiv i styrelsen till och från sedan 2010. Då blev jag Grundinstruktör och 2019 även Grusinstruktör.

Jag har genom åren haft Honda CB750F -82, Suzuki GSX1100E -83, Honda XL1000V Varadero -00 , BMW F650GS Dakar -04 och nu senast BMW F800GS -13.


Touring har alltid varit en stor del av mitt MC-liv och jag har hunnit resa lite i både Sverige och Europa och lyckats beta av 17 länder och 4 öar än så länge. Efter att ha sadlat om till gruskörning blir det numera bara grustouring och i framtiden hägrar Trans Euro Trail (TET). 


Jag bor i Johannishus med min familj varifrån jag utforskar länets alla grusvägar.

 

 

 

 

Bo Sjögren, Ronneby
Suppleant

Är äldst i gänget, skaffade min första mc 2006. Blev då också medlem i SMC. Första hojen, en Suzuki Intruder 1400 -95, fick hänga med i 2 säsongen och ca 1000 mil. Våren -08 blev det en BMW R1200R och då tog det fart ordentligt med hojåkandet. Sedan dess har det blivit ca 1100 mil/säsong på mina 4 BMW (R, GS, RS, RS) här hemma och ute i Europa. Kör nu en BMW R1250GS HP. Har dessutom varit iväg på mc-resor både i Syd- och Nordamerika. Har genomfört en del kurser i SMC:s regi, Grus, Knix och BK.