SMC Blekinges styrelse

Roger Breiner
Ordförande

Jag är en hängiven MC åkare sedan många år tillbaka. Trivs med körningar både inom Sverige som utanför våra gränser. Så många mil blir det varje år. Min första MC var en Zündapp KS100. Sen blev det många motorcyklar av olika typer under årens lopp custom, sport och touringhojar. För tillfället kör jag en BMW R 1250 RT. Är numera pensionerad efter en massa år som Marinofficer. Bor sedan ett par år tillbaka i Karlshamn med min hustru.

 

Åsa Willander S, Karlshamn
Informatör
asa.willander@smcblekinge.se

Jag har rollen som informatör vilket också innebär att jag lägger ut nyheter på hemsidan. Jag har man, tre barn och två barnbarn, är grundskollärare, gillar att träna, rida och köra motorcykel. Den första egna hojen blev en Yamaha XJ 600 Diversion som 2014 byttes ut mot en nyare i samma modell. Vi har alltid haft motorcykel i familjen men under de senaste 10 åren har mc-körandet mer blivit en social hobby och vi har lärt känna nya människor med mc-intresse. 

 

 

Krister Arvidsson, Ronneby
Kassör

Jag heter Krister Arvidsson och bor strax utanför Ronneby. Förutom att köra hoj är matlagning ett stort intresse. En annan passion jag har är kattdjur.
I garaget står just nu en Victory Board Walk, en Indian Vintage och en nybyggd Indian Road Master trike.

 

 

Magnus Vigerlöf, Ronneby
Sekreterare

Jag har varit medlem och aktiv inom SMC Blekinge i mer än 8 år. Jag blev Grundinstruktör 2010 och tycker det är enormt kul att se folk utvecklas och jag känner en stor tillfredsställelse att kunna vara en bidragande del till att deltagare lyckas.
Mina första motorcyklar var sporttourers. Min nuvarande MC är en F800GS som har varit med mig på resor både upp till Island och ner till Afrika. Med bas i Ronneby där jag bor har jag utforskat stora delar av Blekinges vägnät, både underbar asfalt och härligt krokiga grusvägar. Så att sätta ihop en dagstur i Blekinge är inget problem för mig.

 

Stefan Thomasson, Ronneby

Ledamot 

Stefan som bor i Ronneby gillar alla motorcyklar men kanske speciellt italienska.
Han kör själv en Moto Guzzi.

 

Jonathan Argarius, Karlskrona
MCT
jonathan.argarius@smcblekinge.se

Mitt namn är Jonathan Argarius, är 29 år gammal och innehar rollen som MCT. Jag har ett brinnande intresse för motorcykelåkande och utbildningsfrågor gällande allt från trafiksäkerhet/teknik till förarprovet för blivande MC-kortsinnehavare. Jag arbetar som yrkesofficer i flottan och på fritiden kör jag en Kawasaki Z800.”
 

Donald Jönsson, Ronneby
Suppleant

Donald är en glad pensionär som kör ett par tusen mil om året med sin BMW R 1200 GS.
Han bor i Ronneby, gillar långkörningar och motorsport i största allmänhet.

 
 

Bo Sjögren
Suppleant

Är (snart) 70 år och skaffade min första mc 2006. Blev då också medlem i SMC. Första hojen, en Suzuki Intruder 1400 -95, fick hänga med i 2 säsongen och ca 1000 mil. Våren -08 blev det en BMW R1200R och då tog det fart ordentligt med hojåkandet. Sedan dess har det blivit ca 1100 mil/säsong på mina 4 BMW (R, GS, RS, RS) här hemma och ute i Europa. Har dessutom varit iväg på mc-resor både i Syd- och Nordamerika. Har genomfört en del kurser i SMC:s regi, Grus, Knix och BK. 

 

 

Mikael Smedberg

 ledamot

Eftersom jag är uppväxt på landet blev det moped- och Silverpils-körning från ganska tidig ålder. Det blev lagligt när jag tog 16-års kort och körde Yamaha RD125. Sedan blev det ett uppehåll tills 1993 då jag flyttade till Sydost-Asien där jag under en 10-års period körde lättviktare som rent transportmedel. Mitt senaste återfall började 2015 när jag skaffade en Yamaha FZS 600. För närvarande kör jag Kawasaki Z1000SX och trivs utmärkt med det. De senaste åren har jag kört flera SMC-kurser på storbana, två SMC-touringar utomlands och en ensamtouring till Kroatien. Det har blivit strax under 2000 mil per år sedan 2015.