Fortbildning 2024 SMC Örebro

De datum som i nuläget är klara för kurser hos SMC Örebro län är:

- Avrostning 27/4 på Ytongbanan utanför Kumla. Inskrivning startar 9.30 och vill du vara med behöver du vara på plats senast 9.50. Under kontrollerade former hjälper våra utbildade instruktörer dig att komma igång med körningen inför säsongen. OBS! Endast föranmälan.

- Kurs på väg för tjejer 16/5 16.30-20.00

- Knixkurser på Täby motorstadion
   2/6, 9/6, 11/8, 25/8 och 8/9.

Du anmäler dig till kurserna via länken nedan. I anmälan hittar du också en närmare beskrivning av kursen.
Fler kursdatum kommer sannolikt dyka upp. Efterhand som allt är spikat kommer kurserna dyka upp i anmälningssystemet så håll utkik!

SMC Örebro läns kurser hittar ni i anmälningssystemet på följande länk:

Grundkurser SMC Örebro län

Knixkurs
Vi tränar kurvtagningsteknik på asfaltsdelen av Örebro supermotardbana. Detta är en kurs som lämpar sig väl för alla typer av hojar, såväl custom som äventyrs- eller sporthoj. Kurserna vänder sig till alla som kör mc och vill fortbilda sig för att bli en säkrare mc-förare. Du kör i ditt eget tempo efter din förmåga! Du är välkommen att delta oavsett erfarenhet. Det är även tillåtet att delta för den som övningskör, då måste du givetvis ha med din handledare.

Inskrivningen öppnar kl 09:00 och stänger kl. 09.20 för att vi skall hinna besiktiga motorcyklar innan första utsläpp på bana kl 10.00. Kommer man efter 09:20 är det inte säkert att man kan vara med.

För din och andras säkerhet kontrollerar vi innan kursstart att din mc är i bra skick. Om motorcykeln inte bedöms vara i trafiksäkert skick kommer du att nekas deltagande. Vi förutsätter att du har godkända mc-kläder, inklusive ryggskydd. Bröstplatta rekommenderas, men är inte ett krav.

Baserat på deltagarnas tidigare erfarenheter och förmågor delar vi in i tre grupper. Indelning sker på plats innan första körpass.

OBS! Vi har INTE kontanthantering. Vi tar endast betalt med Swish.

Obs! Vi har ingen möjlighet att servera mat eller fika på våra kurser. Ha gärna med dig matsäck och en vattenflaska.

Vi kör i 20-minuterspass följt av feed-back och teorigenomgång. Normalt innebär en kurs fyra körpass på banan.

Pris för KNIX är säsongen 2024
300 kr för medlemmar
550 kr för icke medlemmar

Mycket välkomna till våra kurser!

Vid eventuella frågor och funderingar kan ni kontakta oss på mct@smcorebro.se