Oskarshamn sa nej till slopande av P-skiva på MC och moped

2022-04-21

Nyligen avslog Tekniska Nämnden i Oskarshamn ett medborgarförslag om att slopa krav på P-skiva för MC och moped. Man anser att detta gör att systemet blir rättvist för alla och för att man ska kunna få en aktiv och livlig stad. Man lyssnade inte på argumentet att det inte finns någonstans att fästa P-skivan och att den kan blåsa bort. Man noterade att beslutet påverkar barn och unga som kör MC och moped negativt men ändrade inte beslutet. Ledamöter från Centerpartiet och Sverigedemokraterna ville slopa kravet på P-skiva men röstades ner av övriga i Tekniska Nämnden.

SMC fick kännedom om beslutet först efter att det fattats och begärde att få ut konsekvensutredning och beslut. Tekniska Nämnden har inte utrett det faktum att det inte finns någon plats att förvara en P-skiva på MC och moped. Man jämför fordon utan kaross med bil för att systemet med P-skiva ska bli rättvist. SMC håller det för osannolikt att parkerade mopeder och motorcyklar i Oskarshamn motverkat en aktiv och levande stad. Man noterade att beslutet påverkar barn och unga som kör MC och moped negativt men ändrade ändå inte beslutet.

Ledamöter från Centerpartiet och Sverigedemokraterna ville slopa kravet på P-skiva men röstades ner av övriga i Tekniska Nämnden.

Här hittar du alla ledamöter i Tekniska Nämnden om du bor i Oskarshamn och vill uppvakta dem. 

Svar på medborgarförslag

Beslut i Tekniska Nämnden