Annonser

 

Genomförda FIM-Rallyn

Här hittar du information om FIM-Rallyn som genomförts de senaste åren.

2016-års FIM-Rally arrangerades i Liptov, Slovakien.

I ett strålande väder med solsken och värme, avlöpte FIM-Rallyt i en dalgång i Tatrabergen. Arrangemanget var bra och närmare tusen deltagare kunde njuta av både god mat, natur och kultur. Svenskarna var flest, men italienarna knep Challenge FIM framför näsan på oss. Protester har inte låtit vänta på sig och vi har bett om en förklaring från FIM, vilket vi hoppas kunna delge de svenska deltagarna när vi fått svar.

 

2015 års FIM-Rally hölls i Vorden

Sverige blev än en gång världsmästare i touring. 

 

Den 29-31 juli hölls årets FIM-Rally Nederländerna. Det kommer att kantas av god ost, rökt korv, genever och förstås många nya och gamla MC-kompisar från hela världen

Holländarna har goda traditioner att arrangera FIM-Rallyt. Förutom Arnhem 2004, har Eindhoven 1991, Maastricht 1979, Middelburg 1971 och Groningen 1950 varit värdar.

Sverige brukar vara det lands som har flest deltagare och i synnerhet när våra grannländer arrangerar det. Vem minns inte när vi var nära 600 svenska deltagare i Skottland 1992 och Nordnorge 1995?

Meritumträffen i Schweiz 

Den 18 – 20 juli 2015 arrangerades FIM Rendez-Vous Meritum i Couvet-Val de Travers, Schweiz. 

FIM-Rallyt 2014 i Finland


Sommaren 2014 var det Finland och Tammerfors/Tampere som stod för värdskapet av FIM-Rallyt.

Den 1-3 juli gick FIM-Rallyt av stapeln och det blev en kul, men kall och blöt tillställning. Trots vädret så var humöret i topp och när nationsparaden rullade genom staden lyste solen och många Tammerforsbor var ute i det varma och vackra vädret och hälsade deltagarna välkomna.

FIM-Rallyt lockade 907 deltagare från 24 nationer och Sverige bidrog med 216 stycken. Sverige lyckades kamma hem sex 1:a priser, tre 2:a platser och en 3:e plats. Sundsvall MCC fick pris för Sveriges största klubb för tredje året i rad.

En längre reseberättelse hittar du bland övriga reseberättelser. Där kan du läsa mer om vad som händer på FIM-Rallyt.

Mer info om årets FIM-rally finns på www.fimrally2014.com

 

FIM-Rallyt 2013 i Epernay

169 svenskar deltog med 128 ekipage i 2013-års FIM-Rally. För andra gången hade FIM och det franska motorcykelförbundet valt Champagnens huvudstad, Epernay i Frankrike, med samma camping och på samma plats som 1999.Det åtråvärda priset ”Challenge FIM” gick till Finland som ska arrangera rallyt nästa år. Vi gissar att många av de finska deltagarna var kommande års funktionärer som vill se vad de egentligen gett sig in på och ta till sig tips och ideer från årets lyckade arrangemang.

Epernay är beläget ca 15 mil öster om Paris och brukar kallas champagnens huvudstad. Förutom pampig nationsparad, rolig fest och trevligt umgänge arrangerades exempelvis bussutflykter till olika champagnekällare.
Evenemanget hölls på campingplatsen 3 stjärnor Epernay.

Mer information om 2013-års rally finns på den officiella hemsidan www.fim-rally2013.com

 

 

FIM-Rally 2012 i Polen

2012 års FIM-Rally blev arrangörsmässigt framgångsrikt. De flesta verkar ha trivts och många priser plockades hem av Sverige. Här finns en reseberättelse från 2012-års FIM-Rally.