Annonser

 

Köpa och äga motorcykel

Att köpa motorcykel är en stor investering. Det finns tre sätt att köpa hoj idag; av en handlare, av en privatperson eller privatimportera.

Köp av handlare

Om du köper en motorcykel av en handlare gäller konsumentköplagen. SMC har tagit fram en information om köp av motorcykel hos handlare.

Köp av privatperson

Väljer du att köpa en motorcykel av en privatperson gäller köplagen. Här är en länk till ett informationsblad om att köpa motorcykel privat. Här kan du också ladda ner ett köpekontrakt för privatköp (Konsumentverkets avtal). Ladda hem, begrunda, fyll i och skriv på! Använder du detta kan många tråkigheter och fallgropar undvikas vid privatköp.

Privatimport

Många väljer att köpa motorcykel utomlands och privatimportera sin motorcykel. Här hittar du ett informationsblad om privatimport som beskriver vad du bör tänka på. De flesta handlar hoj i Tyskland, ett köpeavtal på tyska finns att hämta här. Här finns ett köpeavtal på engelska.

Lämna motorcykel på verkstad
Många väljer att lämna motorcykel på verkstad för service och reparationer. SMC har skapat en sida med tips inför verkstadsbesöket.  

Problem vid köpet?
Kontakta konsumentsekreterare i din kommun, SMCs kansli eller någon av våra samarbetsjurister. Observera att konsumentsekreterare endast ger råd och information vid köp av handlare, inte mellan privatpersoner.