SMC aktiviteter

2024-03-27

SMC Västerbottens aktiviteter 2024

20240302-03

SMC Västerbottens aktiva inom School-verksamheten deltog under helgen 2-3 mars i kursen Råd&Riktlinjer med de inbjudna föreläsarna Niclas Lundin och Maria Syrjälä från SMC Norrbotten. Det innebar kompetensutveckling för våra instruktörer, aspiranter och resurser inför ny utbildnings säsong inom SMC School.

 

20240316

Seminariet för tjejer av tjejer ”Sluta bromsa - Våga växa” där fyra härliga föreläsare från SMC Södermanland kom på besök anordnades den 16 mars. Drygt 30 kvinnliga deltagare lät sig inspireras till att bli modigare motorcyklister och att våga prova mer. Mycket uppskattat av den aktiva publiken som fick dela med sig av egna erfarenheter och funderingar kring motorcykelkörning.

 

20240316

Den 16 mars genomförde även SMC Västerbottens distrikt sitt årsmöte där fjolårets genomförda uppdrag och räkenskaper redovisades och lades till handlingarna. Styrelsens ordförande presenterade planen för 2024 och till glädje för våra medlemmar så består den av fler utbildningstillfällen än tidigare år. Fler aktiva i distriktet medger fler kurstillfällen vilket känns positivt.

 

20240324

Under söndagsförmiddagen den 24 mars bänkade sig 13 deltagare till en Garmin GPS introduktionskurs som förberedelse inför sommarens planering av vägval. Vi var alla laddade med dator, mobil, GPS och skarvsladd. Lennart Eriksson guidade oss genom flertalet sätt att planera rutter och resor med hjälp av olika kartverktyg. Dessutom uppmärksammades vi på saker som kan göra en resa utomlands både dyr och besvärlig om man inte är förberedd. Nu får vi öva hemma i lugn och ro för att hitta vår favorit bland planeringsverktygen som presenterades.

 

20240324

Att ha god kunskap i HLR (hjärt-lungräddning) kan vara skillnaden mellan liv och död om olyckan händer. SMC Västerbottens funktionärers kompetens i HLR uppdaterades under eftermiddagen den 24 mars då vi fick tillfälle att öva hjärt-lungräddning både praktiskt och teoretiskt enligt HLR-rådets rekommendationer. De som har erfarenhet av sådant vet att det är svettigt men mycket nyttigt och vi som är verksamma inom SMC känner oss tryggare inför kommande säsong med detta i vårt bagage.