Avrostning Hedenbasen utanför Boden den 8 maj

2022-04-27

SMC Norrbotten tillsammans med FMCK Boden bjuder in till en trevlig dag för att komma igång och väcka vintertrötta muskler och reflexer som behövs för att köra motorcykel. Avrostningskurserna kan ha lite olika innehåll men vi tränar på balans- och bromsövningar.

Välkommen till Avrostning på Hedenbasen i Boden söndagen den 8 maj klockan 10:00.

Anmäl dig och läs mer info här.

För att köra SMCs trafikkurser ska man ha körkort för MC. Din MC måste vara minst trafikförsäkrad och klara fordonsbesiktningen. Det är din egen fordonsförsäkring som gäller för att köra på SMCs kurser. Läs mer om Försäkring på SMCs kurser.

Övningskörning på Avrostning.
Våra Avrostningar är fortbildning men det är också tillåtet att öva för den som övningskör. Både du och din handledare (med handledartillstånd) måste boka varsin plats och vara med på kursen, men handledaren betalar ingen kursavgift. Din handledare ansvarar för dig under övningarna precis som i trafiken. Läs mer om övningskörning på våra kurser och skriv ut Övningskörningsavtalet och ta med dig till utbildningen.
Ta med Körkortstillstånd, handledare och handledartillstånd.

Ta med egen mat och dricka till kursen.
Det går åt mycket energi under dagen så ta med något till lunch men även fika/mellanmål så du klarar förmiddag och eftermiddag. Ta även med vatten att dricka så det räcker hela dagen.

Vi har beställt strålande sol och lagom varmt, men i händelse av att väderbeställningen inte går igenom, och vädret skulle vara otjänligt kan kursen komma att ställas in. Håll koll på SMC Norrbottens hemsida eller facebooksida för information. Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig.

Vid minsta symptom som kan vara Covid-19 stanna hemma. Även om det är mycket lindriga symptom.