Annonser

 

Start2Ride gör drömmen sann

Du som inte har körkort ännu: Upplev frihet, glädje och gemenskap! Minska trängseln, slipp bilköer och få roligare när du pendlar till jobbet.
Att köra motorcykel är något av det roligaste som finns. Vi vill att fler upptäcker detta. Därför arrangeras "prova-på-dagar" runt om i landet.  to ride".

Har du aldrig suttit på en motorcykel, har du körkort men känner dig ringrostig och vill ha lite "komma-igång-tips"? Då är Start2Ride något för dig. Erfarna trafiklärare finns på plats och hjälper dig så du kan känna dig trygg. På en avgränsad yta får du i lugn och ro hjälp att provköra motorcykel. Ofta finns allt från de lättaste 125 kubikarna till tunga motorcyklar. Du får låna MC-utrustning om du inte har egen.
Åldersgränderna för prova-på är desamma som för övningskörning för respektive fordonskatergori. Läs mer här.

22-23 augusti arrangerades Start2Ride på Gillingebanan 

I strålande solsken och på en fin anläggning kunde inte mindre än 420 personer prova på att köra motorcykel trots att de inte har MC-körkort. Många av dem hade aldrig suttit på en MC tidigare, medan några hade testat någon enstaka gång.

De som redan hade MC-behörighet kunde provköra motorcyklar av flera olika fabrikat och modeller. Klicka på bilden till höger så ser du vilka. Dessa hojar fick inte vila många sekunder mellan provkörningarna. Inte mindre än 3790 provkörningar gjordes under de två dagarna. Vi gissar att det planerades en he del hojköp efter dessa smakprov.

Specialist inom många försäkringsområden, inte minst inom motorcykelförsäkringar Svedea fanns på plats för att informera om sina försäkringsprodukter. Transportstyrelsen var behjälpliga at svara på körkortsfrågor och redan på plats kunde man göra syntest för ett lämplighetsintyg.

Det fanns elcyklar, segways, massor av god mat och trevliga aktiviteter. MC-klubbar välkomnade MC-intresserade och berättade om sina olika verksamheter.
Här kan du se ett videoreportage som MC-Folket gjorde under helgen. 

 

Start2Ride Day nära dig!

Våra distrikt arangerar tillsammans med Trafikskolor och handlare lokala Start2Ride Days runt om i landet. Vi presenterar 2015-års arrangemang fortlöpande efter att de planeras av SMC-distrikten och deras samarbetspartners.
I dagsläget finns inga planerade lokala Start2Ride. Hittills i år har dessa Start2Ride genomförts:

SMC Östergötland: Den 15 augusti med start klockan 10:00  hölls Start2Ride på Bråvalla Flygfält i Norrköping. Läs mer här.

SMC Jönköping arrangerade, i samarbete med BA Trafikskola, ett Start2Ride den 16 maj på Torsviks industriområde (på Aditro). Mer information finns här.

SMC Södermanland välkomnade till Start2Ride på Gröndals Motorbana utanför Eskilstuna söndagen den 24 maj mellan klockan 09-13. Läs mer här.

SMC Östergötland arrangerade Start2Ride den 30 maj på Bråvalla flygfält. Läs mer här.

 

Genomförda Start2Ride tidigare år

Här är några av de lokala Start2Ride-days som arrangerades 2014

SMC Skåne arrangerade en Start2Ride i samband med en avrostningskurs på Ljungbyhed den 26 april

SMC Gotland arrangerade tillsammans med klubbar, trafikkolor och företag, en Start2Ride på Gotlands Trafikövningsplats 3 maj.

SMC Södermanland anordnade en lokal Start2Ride på Gröndals Motorbana utanför Eskilstuna söndagen den18 maj mellan klockan 09-13. Läs mer här. 

SMC Värmland arrangerade Start2Ride i samarbete med Rudolfsson ́s Trafikskola, 11 maj i Arvika. Läs mer här.  

SMC Jämtland arrangerade Start2Ride 18/5. Platsen är Lungre motorstadion. Start kl 9. Samtidigt hölls en avrostning samtidigt. Länk till mer info.

 

Håll även utkik på distriktens sidor.

  

 

 

Upptäck motorcykelns alla fördelar; lätt och smidig att ta sig fram med, ingen trängselproblematik och framförallt, man har roligt hela vägen till och från jobbet.
Vi hjälper dig att komma igång!

Gilla Start2Ride på Facebook

 

Klicka på bilden nedan för att se vilka motorcyklar som fanns för provkörning för de som redan har MC-körkort.

 

 

 

 

 

 

Läs mer om bakgrunden till Start2Ride