Annonser

 

Start2Ride gör drömmen sann

Du som inte har körkort ännu: Upplev frihet, glädje och gemenskap! Minska trängseln, slipp bilköer och få roligare när du pendlar till jobbet.
Att köra motorcykel är något av det roligaste som finns. Vi vill att fler upptäcker detta. Därför rekommenderar vi STR:s "prova-på-dagar" runt om i landet. I år arrangeras det "stora Start2Ride-evenemanget" på Gillingebanan den 26-27 augusti.   to ride".

Har du aldrig suttit på en motorcykel, har du körkort men känner dig ringrostig och vill ha lite "komma-igång-tips"? Då är Start2Ride något för dig. Erfarna trafiklärare finns på plats och hjälper dig så du kan känna dig trygg. På en avgränsad yta får du i lugn och ro hjälp att provköra motorcykel. På plats finns allt från de lättaste 125 kubikarna till tunga motorcyklar.

Håll dig uppdaterad om Start2Ride-evenemang via Start2Rides Facebooksida

Åldersgränderna för provkörning på alla Start2Ride-evenemang är desamma som för övningskörning för respektive fordonskatergori. Läs mer här.

   

Start2Ride Day nära dig!

Ibland arrangerar STR:s trafikskolor, tillsammans med lokala handlare och SMC:s distrikt, lokala Start2Ride Days runt om i landet.
Håll utkik på Start2Rides Facebooksida eller kontakta STR


Tidigare Start2Ride

22-23 augusti 2015 arrangerades Start2Ride på Gillingebanan 

I strålande solsken och på en fin anläggning kunde inte mindre än 420 personer prova på att köra motorcykel trots att de inte har MC-körkort. Många av dem hade aldrig suttit på en MC tidigare, medan några hade testat någon enstaka gång.

De som redan hade MC-behörighet kunde provköra motorcyklar av flera olika fabrikat och modeller. Klicka på bilden till höger så ser du vilka. Dessa hojar fick inte vila många sekunder mellan provkörningarna. Inte mindre än 3790 provkörningar gjordes under de två dagarna. Vi gissar att det planerades en he del hojköp efter dessa smakprov.

Specialist inom många försäkringsområden, inte minst inom motorcykelförsäkringar Svedea fanns på plats för att informera om sina försäkringsprodukter. Transportstyrelsen var behjälpliga at svara på körkortsfrågor och redan på plats kunde man göra syntest för ett lämplighetsintyg.

Det fanns elcyklar, segways, massor av god mat och trevliga aktiviteter. MC-klubbar välkomnade MC-intresserade och berättade om sina olika verksamheter.
Här kan du se ett videoreportage som MC-Folket gjorde under helgen. 

 

Klicka på bilden nedan för att se vilka motorcyklar som fanns för provkörning för de som redan hade MC-körkort.


  

Gillinge Trafiksäkerhetscenter tillsammans med STR, Sveriges Trafikskolors Riksförbund, är huvudansvariga för projektet Start2Ride. För frågor och mer info:

kontakta Gillinge
eller ställ en fråga till  Start2Ride på Facebook


Upptäck motorcykelns alla fördelar; lätt och smidig att ta sig fram med, ingen trängselproblematik och framförallt, man har roligt hela vägen till och från jobbet.
Vi hjälper dig att komma igång!

 

Läs mer om bakgrunden till Start2Ride