Annonser

 

SMC:s Riksträff nummer två på Romme Alpin

Bokar du inte nu så missar du årets party! SMC:s Riksträff brakar igång på fredagen den 1:a september på Romme Alpin och håller på till söndag 3 september. Glada partysugna hojåkare väntar på dig och vi bjuder på både After Bike och dansmöjligheter senare på aftonen. Eller så sitter du ned i loungen med dina polare och pratar igenom dagens bravader. Kanske har du skjutit lerduvor på lördagen och träffat dina vänner även där. Snacka om samtalsämne. Vill du ha möjlighet att få mat så måste du dock snabba dig och ringa till Romme Alpin och kolla så det går. Du ringer på 0243-795800. Snabba dig!

Hojutflykter, både på asfalt och grus. Gruskurs-light med rutinerade instruktörer, provkörningar av motorcyklar, fisketur, rock´n roll och inte minst gemenskap med andra likasinnade. Där har ni en del av innehållet i SMC:s andra Riksträff.

Förra årets Riksträff med SMC blev en succé. Nu upprepar vi det. Klockan 14.00 fredagen den första september brakar det loss på Romme Alpin strax utanför Borlänge. Sedan kör vi till söndag morgon den tredje september då vi beger oss hemåt igen.

De första turerna och utflykterna, både på grus och asfalt startar redan på fredag efter lunch. Viktigt att påpeka är att det absolut inte handlar om några avancerade grusturer utan snarare en touringtripp på det underlaget. Vi väljer ut ett par resmål och kör ett par timmar i fantastisk natur där det går att se både älg och björn om man har tur. Örebro Allstars som innehåller stommen till Kenneth and the Knutters underhåller både fredag och lördag. Självklart blir det ”After Bike” båda dagarna.

Romme Alpin ligger strax utanför Borlänge och erbjuder boende och gemytlighet i världsklass.
Bokar gör du på mail till: alpin@rommealpin.se. Eller på telefon, 0243-795800.

Priserna startar på låga 840 kronor per person för boende i fembäddsrum. Vill ni bo färre i ett rum kostar det lite mer. I boende ingår frukost, sänglinne och städning så det behöver du inte fundera på.

Matpaket beställer du när du bokar. Det kostar 860 kronor för båda kvällarna och lunchen på lördagen.

Vill du prata med Romme Alpin på telefon gör du det på: 0243-79 58 00.

Reparera hojen på Riksträffen

Har du lättare servicebehov på din hoj så hjälper Matte Sjöberg på Motoeventgroup dig.
-Ja, jag kan göra lite enklare reparationer, typ byta däck, drivpaket, byta olja, filter och liknande, förklarar Sjöberg.  
För att han ska kunna hjälpa till behöver han dock veta vilken typ av hoj man har och vilken hjälp som behövs. Och det innan träffen drar igång. Du mailar Matte senast 25 augusti så han hinner få hem prylarna på: matte@Motoeventgroup.se eller så ringer du på: 072-2500516.

Svedea till Riksträffen

Lyssna till Stefan Karlsson på Svedea när han berättar allt om MC-försäkringar. Självklart får du även möjlighet att ställa frågor om just försäkringar. Kanske har du själv fått hjälp av din försäkring och du har lite frågor om hur det fungerar från att en skada uppstått till eventuell ersättning. Stefan finns på plats på fredag eftermiddag.

Grusturer under Riksträffen 

Grusspecialisterna Pärra Hansson och Gunnar Alfvén ger dig chansen till unika upplevelser i trakterna runt Romme Alpin. Det blir grusturer både fredag och lördag för er som är sugna på en tur.

-Jag har rekat i trakterna runt skidanläggningen och det finns ett fantastiskt nät av grusvägar för turerna. Vi kör på samma koncept som förra året men vi kanske till och med lägger in lite svarta sträckor eftersom det kan fungera på de vägar jag testat av.

-Annars kör vi i två olika grupper som vi benämner som Blå grupp och Röd grupp. Blå grupp är för dig har viss vana av att köra på grus och röd grupp riktar sig till dig som har lite mer grusvana, säger Pärra Hansson.

Skillnaden mellan grupperna är att Blå grupp går på lite större, mer lättkörda grusvägar och de Röda turerna på något mindre ”sämre” grusvägar. Blå turer kan köras med landsvägsdäck medan vi rekommenderar grusdäck på de röda turerna.

Tempot på turerna anpassas efter deltagarna men generellt sett går det lite i ett lite lugnare tempo på de Blå turerna men det är inte heller något rally i de Röda grupperna utan tanken är att bägge grupperna ska köras i  behagligt tempo så det blir trevliga turer.

Turerna kommer att var på cirka 2 timmar lite beroende på tempot i gruppen och blir det regn så kan det ta ytterligare en liten stund. Vi rekommenderar att ni tar med något att dricka och kanske äta på turerna, även om vi inte ska vara ute så långe så kan det vara bra att ta med något att dricka på turerna och en mobiltelefon. Anmälan görs på plats i Romme Alpin.

Stridfeldts till Riksträffen

Ni som läser MC-Folket har i flera nummer läst om paret Stridfeldt, Petra och Anders, som valde att sälja rubbet och ge sig av på en jorden runt-resa som inte slutat än. De har besökt många platser som ”vanliga” motorcyklister kanske bara drömmer om att se. Nu har du chansen att ta del av deras berättelse och kanske själv bli intresserad att utforska dina drömmars MC-resmål.

-Vi tänkte berätta om hur det började och varför vi valde att ge oss ut i världen och hur vi har kunnat göra det möjligt. Kanske kan vi inspirera någon eller några att själva ta klivet och genomföra sin drömresa och det behöver ju inte vara en jorden runt-resa för att det ska vara ett äventyr, menar Anders. 

På lördag eftermiddag håller paret Stridfeldt sitt föredrag. Bara någon vecka senare beger de sig av mot Afrika för ytterligare att äventyr. Självklart får du möjlighet att ställa frågor till dem.

Tips på aktiviteter att boka själva:

Turridning: Sör Sellnäs Islandshästar (några kilometer från Romme)

Guidad tur på Sahlins Strutsfarm (ca 11 kilometer från Romme)

Sveriges häftigaste Äventyrsbad! Aqua Nova

Framtidsmuseet Science Center i Dalarna

Äventyrsgruvan Tuna Hästberg bokningsbar guidad visning söndag

Guidade visningar på Carl Larsson-gården i Sundborn 

Guidad visning på Falu Gruva

Läs hela programmet

Klicka på bilden för att ladda ner Pdf för utskrift. 

 

Romme Alpin utanför Borlänge är platsen för årets Riksträff

Petra och Anders Strifeldt berättar om sina fantastiska resor

Stefan Karlsson på Svedea kommer och informerar om MC-Försäkringar

Matte Sjöberg på Motoeventgroup kan hjälpa dig med enklare service på din hoj - om du anmäler till honom i förväg.