Mälaren Runt

Sveriges i särklass största gemensamma körning. Mälaren Runt är ett begrepp, en folkfest, en upplevelse som ingen sann motorcyklist får missa. Den 15 augusti arrangeras årets Mälaren Runt.

I menyn till vänster här på hemsidan kan du läsa om de senaste årens Mälaren Runt. I år är det 30-årsjubileum av detta häftiga motorevent.

Med reservation för ändringar i och med 30-årsjubileet följer här en beskrivning för hur det brukar gå till på Sveriges häftigaste gemensamma körning.

Tusentals kommer i god tid till starten i Solna för att uppleva den häftiga känslan när alla hojar samlas på parkeringen vid Pampashuset, gamla Arbetsmiljöverket. En kaffe eller burgare hinns med medan man kollar in alla läckra hojar som står uppradade inför start. Startflaggan vinkas prick klockan 11.00, alltid den tredje lördagen i augusti.
För att hitta till starten, knappa in "Ekelundsväge n 51, 171 73 Solna" i GPS:en.
 

Officiellt stopp med Hojmarknad

Officiellt pausstopp blir det som vanligt på Motorbanan Gröndal utanför Eskilstuna. Där finns hojfirmor, uppvisningar, mat, dryck, m.m. MCM, SMC och MC-Folket finns självklart på plats!  

Hojmarknaden öppnar redan ca. 10.00. Här kommer de lokala föreningarna att bjuda på en hel del uppvisningar och events på de olika banorna som finns på området. Dessutom utskänkning av mat och dryck.

Struls party i Enköping

Självklart håller Strul MCC i Enköping sin traditionella Mälaren Runt-fest. Där bjuds det på musik, mat&dryck och bra drag och skön stämmning. Camping på området. Grindarna till Motorgården är öppna dygnet runt från måndagen innan evenemanget. Festbiljett kan köpas vid grinden eller utmed banan.

Hela varvet till MCE:s målgång!

Officiell målgång är hos MCE, Motorcykelentusiasterna, som har sin klubbkåk utanför Jakobsberg. Där samlas alla som kör hela varvet för diverse trevligheter. MCE hälsar all er (som inte väljer att stanna till vid Struls fest i Enköping) varmt välkomna på lite schysst samkväm med allmänt myspys.
Slappna av med en halvtimmes massage av utbildad massör för en billig penning. (Mat, kalla och varma drycker finns till försäljning). Det finns även möjligheter för camping hos MCE.

 

Mälaren Runt färdväg hittar du i SMC Appen. Välj rutter, distrikt SMC Stockholm. På appens hemsida kan du även spela upp rutten och "provåka" på din datorskärm. Därifrån kan även ladda ner rutten till din GPS.

bbbbbbb

 

 

Färdväg

Här hittar du karta med vägbeskrivning över Mälaren Runt.

 

Kort historik

Det var våren 1986 som MCM kom på idén att göra något kul tillsammans med tidningens läsare. Man kunde ju ta en liten dagstripp runt Mälaren. Sagt och gjort, och vid samlingsplatsen på macken vid Lindhagensplan slöt ungefär 150 ekipage upp – nästan bara choppers och hembyggen.

Redan året efter premiären växte evenemanget, och festen hos Strul MCC i den gamla folkparken i Enköping blev ett stående inslag på Mälaren Runt. Ingen kan ha missat att det har vuxit med åren och är idag ett väletablerat varumärke och en given happening för hela MC-Sverige. Mälaren Runt är det i särklass största återkommande MC-arrangemanget och således helt unikt.

  Mälaren Runt firade 25-årsjubileum 2010 och SMC klev in som en en aktiv samarbetspartner och medarrangör. De senaste året har SMC haft runt ett 50-tal personer engagerade i arrangemanget.

2011 klev klubben MCE in och ordnade en trevlig målgång vid deras klubbstuga i Jakobsberg, för alla som åker hela varvet.

bb

 

 

 Mälaren Runt arrangeras av och för hojåkare.

Vill du vara en i gänget som ordnar
Mälaren Runt? Klicka här.