Annonser

 

Styrelsen

SMC är en ideell organisation som drivs utan vinstintresse.

Mellan årsmötena leds arbetet av en styrelse som består av en ordförande och åtta ledamöter. Samtliga väljs vid SMC:s årsmöten. Alla styrelsemedlemmar arbetar ideellt. Till SMC:s ordförande utgår ett årligt arvode, motsvarande ett basbelopp.

Sittande styrelse valdes vid årsmötet 22 april 2017 i Kosta. Vill du ha kontakt med dem, skicka mejl. Brev skickas till kansliet: SMC, Gamla Tunavägen 30, 784 60 Borlänge

Ordförande  

Ordförande i styrelsens arbetsutskott

 Stefan Dangardt 

Stefan Dangard har sitt körkort med ålderns rätt. Han provade japansk tvåtaktare i början på 1970-talet och blev avskräckt. Därefter provade han mågens customhoj och blev frälst. Detta var 2005.

Efter att ha haft en Suzuki Intruder åker han nu Honda Pan European, 1300, (och frugans Trans Alp). I slutet av juni utökades fordonsparken med ett sidvagnsekipage. Det blir 1000-1500 mil per säsong, till och från jobbet och gärna touring i och utanför Sverige. 

Stefan värnar om rättigheten att köra MC utan kränkande särbehandling. 

 

 

 

Ledamot                                         

Tomas Bergström

Tomas är en geniun motorcyklist som gillar alla typer av motorcyklar men med viss med förkärlek till italienska hojar i allmänhet och Moto Guzzi i synnerhet. Han har ägt över 40 motorcyklar genom åren. I dag kör han en limegrön Moto Guzzi 1100, men han står som registrerade ägare till elva eller tolv motorcyklar till. För tillfället vill säga. Främst är det nostalgimotorcyklar.

Förutom motorcyklar hör musik och kulturevenemang till ett av fritidsintressena. Han har även ett stort samhällsengagemang och har bland annat varit landstingspolitiker mellan 1994 och 2002.

Tomas är uppvuxen i Oppala och bor nu i Brynäs, Gävle med sambon Lena. Har två bonusbarn och ett bonusbarnbarn. Han arbetar som  plåtslagare.

Tomas har varit medlem i SMC i över 30 år och även varit ord­förande för Gävleborgsdistriktet.

– Jag är en föreningsmänniska och noga med att det ska vara rättvist. Jag vill ändra det som är fel och lyfta fram bra saker, säger Tomas.

 


 

 

 

 

 

Ledamot

Ronny Overgaard

Ronny är 40 år och hans stora intresse är MC. På första plats kommer dock hans dotter som idag är 11 år. Ronny har kört MC sedan 2006. I dag har han en Yamaha Dragstar 1100 Classic -05 och en Yamaha FZS 1000 som han helst kör numera, den andra får ”vila” i garaget efter många mil tillsammans. Sedan 2007 är Ronny aktiv inom styrelsen i SMC Örebro. Ronny är utbildad grundinstruktör. Erfarenhet från styrelsearbete har Ronny som facklig företrädare samt styrelseledamot (i olika styrelser) i olika föreningar och nämder bl.a. Överförmyndarnämnden.  Sedan tre år tillbaka arbetar han som arbetsmiljösamordnare.
- Bland de viktigaste MC-frågorna just nu är trafiksäkerheten för MC-kollektivet samt hur SMC kan bidra till att minska MC-relaterade trafikolyckor. En annan fråga som är aktuell handlar om hur blir vi fler MC-förare inom kollektivet samt fler medlemmar i SMC. Det är viktigt att SMC syns och hörs i samband med viktiga frågor i media men även finns med vid lämpliga evenemang.


 


 

Ledamot

Sven Liljekvist

Sven har varit intresserad av MC sedan tidig tonår då hans fosterfar hade en Indian Chief 1942. 2002 tog han sitt körkort och har sedan dess kört MC, främst Custom, olika varianter av Kawasaki Vulcan, fn VN 900 Custom -07. Kör även en Suzuki GSX 750 ES -84 och ibland luftas den ”lilla blå” Honda CM 400 T -80.

- Som motorcyklist tycker jag om att köra på MC resor, inom Sverige, Norge och Europa, köra på MC träffar i Sverige och Danmark samt olika Rallyn som ordnas av klubbar i Södra Sverige. Har även kört en del trafiksäkerhetsövningar på Stor- och Knix-banor.

Är sedan han började köra hoj med i SMC, då hans klubb MCK-Snapphanen sedan länge har ett starkt SMC engagemang. Blev 2004 aktiv i Skånes distriktsstyrelse och sedan 2006 ledamot i Riksstyrelsen. Är speciellt intresserad av medlemsfrågor, bl.a. distriktens roll och funktion. Bosatt i Skåne sedan 1985, gift och har två vuxna döttrar. Arbetar sedan 1985 inom kommunal socialtjänst.

 

 

Ledamot 

Ledamot AU

 Rolf Skoog

Rolf Skoog var lite sen i starten, tog sitt körkort sommaren 2005 och gick sin första Knix-kurs hösten 2006. Sedan 2009 har Rolf varit engagerad som instruktör både för grund- och avancerade kurser och han kör för närvarande en Suzuki GSXR 1000 som varje vinter modifieras i garaget.

Hemorten är Piteå i Norrbotten och uppehället förtjänas i ett företag som jobbar med att bygga stommar i betong och stål. Rolf kör ca 700 mil per år, ca hälften av dessa på bana. Han vurmar mycket för utbildningsverksamheten och att SMC gör ett bra jobb när det gäller hojåkarnas villkor i samhället.

 

 

Ledamot

Larz Glemfors

Bor i Nybro i Småland och är trafiklärare sedan 1972. Efter arbete som trafikkonsulent hos NTF samt som utbildningschef vid en trafikövningsplats (s.k. halkbana) är han idag tillbaka i trafiklärarrollen/mc på konsultbasis med körkortsutbildning och riskutbildning. SMC:are  sedan 1984. Blev engagerad i organisationen redan efter några år som medlem och är det fortfarande. Styrelseledamot sedan 2004. Ordförande under åren 2004-2009. Brinnande intresse för trafiksäkerhetsfrågor. Ledamot av tidigare trafiksäkerhetskommitén under 13 år. Äger fyra motorcyklar varav två i trafik, en Honda Goldwing samt en BMW 1200 GS. Har kört endurotävlingen GGN (Gotland Grand National) 14 gånger.

- Jag är stolt över det trafiksäkerhetsarbete som SMC bedriver och hur långt vi har kommit idag även om det återstår mycket till en ännu säkrare trafik för oss motorcyklister. Samtidigt vill jag understryka vårt eget ansvar i trafiken.

 

 

Ledamot

Anna Eek

Anna Eek, från Tenhult utanför Jönköping,  har förutom ett stort motorcykelintresse även ett stort träning- och kostsintresse. Till vardags arbetar hon som Support ansvarig på ett mjukvarurföretag i Jönköping. Tillsammans med sin man Joakim kör hon gärna både asfalt- och grusturer med sin Kawasaki Versys 650.

Sin första MC fick hon i 30-årspresent från sin man och sedan dessa har motorcyklar alltid funnits i hennes liv.

Anna är grundinstruktör i SMC School och tycker att kunskap om MC i trafiken är viktigt både för förare och medtrafikanter. Att arbeta med trafik och säkerhet är något som hon tycker är jätteviktigt.

 

 

 

 

Ledamot

Medlem i AU och vice ordförande

Martina Lilja

 

Martina Lilja tog sitt hojkort 2002 och kör en vacker Ducati 996 med ynka 12 år på nacken. Martina anser själv att hon är bättre på  vänsterkurvor än högerdito.

Hon bor på underbara Gotland, arbetar som utvecklare samt är instruktörsaspirant.

Martina brinner för hojåkning i alla dess former, och önskar att fler skulle upptäcka hur roligt det är att köra motorcykel.

 

 

Ledamot

Pär Nilsson

är 42 år och bor i Nälden, Jämtland. Har kört MC i 21 år. Han är sambo med tre barn och arbetar som yrkeslärare. Pär valdes in i SMC:s styrelse vid årsmötet 2015. Han har varit ordförande i SMC Jämtland under ett antal år. Pär har också varit informatör och vägspanare. 

Pär kör just nu Suzuki Gladius- främsta orsaken är att den är lämplig för sambon att övningsköra med och köra upp på. 

Pär står bakom SMC:s mission, att verka för ett bekymmersfritt motorcykelåkande i ett trafiksäkert samhälle.

 

 

 

Kommande styrelsemöten

2018-02-02

2018-03-16

2018-04-20

2018-04-21 Årsmöte